logo
FOODSPIRATION

De koelkast van: Hanneke

301013145656Hannekeblog1image.jpg

Om mezelf voor te stellen aan jullie, de lezers van Foodness, deel ik met jullie wat er in mijn ijskast en keukenkastjes te vinden is. Vlees eten is niet zo mijn ding, vis vind ik daarentegen heerlijk. Ik drink heel veel water, dus je vindt geen frisdrank in mijn koelkast. Wat dan wel? Een fles witte wijn en veel groente. Ook vind je er biologische eieren en amandelmelk (voor in de koffie). Verder bewaar ik diverse soorten olie in mijn koelkast en ook biologische appelcider. Mijn ijskast is nooit zo overladen vol, want ik haal liever alles vers. Ik eet weinig tot geen brood, dus beleg ligt er ook niet in mijn koelkast. Soms vind je er wat geraspte kaas voor op een omelet. De inhoud van mijn koelkast bestaat dus hoofdzakelijk uit groenten. Dat klinkt misschien niet heel gezellig als ik het zo beschrijf, maar ik kan heerlijke gerechten maken van groente. Koken is echt een hobby van mij. Hoe gezonder des te beter! Ik maak alles zelf. Daarom heb ik ook een moestuintje, waar ik zelf tomaten, aardbeien en vele soorten kruiden teel. Ik vind het dan ook een superleuke uitdaging om voor Foodness.nl mijn kennis met jullie te gaan delen. 

 

Koelkast van Hanneke

 

Vroeger, in mijn jeugd, deed ik aan topsport: ritmische sportgymnastiek. Al toen ik elf jaar oud was, werd ik geselecteerd voor jong oranje en daarmee is mijn ‘healthy food’ tijdperk van start gegaan. Als vijftienjarige werd ik geselecteerd voor de Nederlandse selectie en trainde ik onder begeleiding van een strenge Roemeense trainster. Ik vond het allemaal geweldig! Een van de voordelen was dat je veel reisde: als kind had ik al bijna heel Europa gezien. Veelal gingen wij naar Tsjechië voor trainingen. Te gek natuurlijk! 

 

Een nadeel was dat ik iedere vrijdag, als 16-jarige, op de weegschaal moest. Dun zijn was een must. Ik kon huilen als mijn moeder lekker eten had gekookt, want dan mocht ik daarvan maar een klein beetje eten. Het is allemaal goed gekomen met mij, maar ik moest altijd opletten op wat ik at… Tja, dat is mijn bouw, zullen we maar zeggen. 

 

Na mijn sporttijd ben ik samen met mijn familie een sportzaak begonnen en werd ik trotse moeder van twee mooie dochters. Als hobby heb ik jaren ballet- en aerobiclessen gegeven. Mede door gezonde voeding had ik alle energie om deze bezigheden in goede conditie te volbrengen. Voor mij is gezond eten dan ook geen trend of iets geheel nieuws, ik weet eigenlijk niet beter. Ik ging ooit eens op vakantie met een vriendin en haar kinderen. Het verschil in onze voeding was heel erg groot. Na deze vakantie ging zij om voor mijn manier van eten, en wilde ze geen cola en wit brood voor de kinderen meer bestellen. 

 

No more coca cola

Inmiddels ben ik de vijftig gepasseerd. Na 20 jaar hebben wij onze sportzaak verkocht en nu werk ik al bijna tien jaar bij Louis Vuitton in Amsterdam PC Hooftstraat. Een superleuke baan, met hard werken en lange dagen. Maar ik zeg altijd: "Als je iets leuk vindt dan lukt alles". Zo is het mij ook gelukt om diverse cursussen op het gebied van spirituele ontwikkeling te doen en diploma's te behalen, zoals de Reiki cursus 1, 2 en master, diverse massagecursussen, evenals de opleiding voor voetreflexzone therapie, Bachbloesem remedies en Pranic Healing met de daarbij behorende mooie Twin Hearts meditatie. 

 

Mijn interesse in voeding is door de jaren heen nooit veranderd. Ik ben momenteel bezig met een studie voor ‘Voeding en Gewichtsconsulente’. Met veel plezier leer ik alles over gezond afvallen en hoe voeding een medicijn voor je lichaam kan zijn. Oude liefde roest niet: mijn interesse in voeding, gezond en lekker eten en mensen helpen om hun gewicht te beheersen blijft altijd bestaan!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties