logo
FITSPIRATION

DIY Bootcamp & Yoga oefeningen in het park

DIY Bootcamp & Yoga oefeningen in het park

Omdat je in de zomer natuurlijk niet binnen in een muffe sportschool wilt staan waar het ruikt naar het zweet van je 8356 voorgangers, ga je lekker buiten sporten. Is nog gratis ook. Wel is het prettig als je een paar oefeningen in je repertoire hebt, zodat je niet alleen maar rondjes hoeft te rennen. Ik neem je mee op mijn huidige bootcamp & yoga run door het park, met oefeningen die zowel goed zijn voor allround spieropbouw als voor flexibiliteit.

Voor deze combinatie van hardlopen, sprinten, yoga en bootcamp heb je trainingsschoenen nodig die extreem veelzijdig zijn. Ik draag graag hele flexibele schoenen (want: yoga) die toch genoeg ondersteuning bieden voor korte explosieve stukjes rennen, zoals de flyknit schoenen van Nike. Op de foto’s zie je de nieuwe Zoom Fearless Flyknits (bekijk hier welke kleurtjes er zijn!) die geknipt zijn voor dit soort HIIT-trainingen en snelle runs, omdat de bovenkant een soort sok is (flexibel!), de zool in de hiel een zone heeft die de impact van o.a. mijn jumping squats opvangt en de hele zool vol zit met groeven die ervoor zorgen dat je ook grip houdt als je gekke yoga capriolen uithaalt, zoals een wheel. Bovendien wegen ze ongeveer niets, dus je huppelt als een hertje door het park.

DIY Bootcamp & Yoga oefeningen in het park

Jumping squats

Zoek een muurtje of dikke boomstam met een mooi plat oppervlak, zodat je er stevig op kunt staan. Je springt er namelijk met twee voeten tegelijk bovenop. Zorg dat je echt vanuit stilstand springt. Dus niet stiekem een aanloopje nemen, of eerst met één voet omhoog en daarna pas met de andere! Herhaal de jumping squat 10 keer. Neem even pauze en herhaal nogmaals 10 keer.

Pssst: Scroll helemaal naar beneden naar de Food Deals om mijn outfit te shoppen!


DIY Bootcamp & Yoga oefeningen in het park

Plank & vinyasa

Dit is een combinatie van kracht en yoga. Een plank kun je variëren door je handen te bewegen; bijvoorbeeld door op je onderarmen te steunen en dan je armen om en om richting je ribben te bewegen, terwijl je elleboog een hoek van 90 graden blijft maken (zie foto). Je kunt ook om en om je voeten optillen. Herhaal 10 keer aan alle kanten. Maak het af met een vinyasa. (Bekijk deze video om een vinyasa flow te bekijken en te kiezen of je een beginnersvariant of een variant voor gevorderden wilt doen.)


DIY Bootcamp & Yoga oefeningen in het park

Walking lunges

Lunges zijn heel goed voor je bil- en beenspieren. Aangezien ik vanaf geboorte -3 achter sta op bilgebied zit deze oefening standaard in mijn repertoire. Vooral bij walking lunges, ook wel uitvalpassen genoemd, is het prettig als je schoenen aanhebt die echt flexibel zijn in de zool, zoals mijn awesome Nike Zoom Fearless Flyknits. Anders val je namelijk geheid om wegens te weinig grip. Trust me; I’ve been there. Loop 50 meter in walking lunges, schud je benen los en loop 50 meter terug in walking lunges. Echte bikkels doen hetzelfde rondje daarna nog een keer, maar dan achteruit.


DIY Bootcamp & Yoga oefeningen in het park

Wheel

Om het af te maken doe ik zelf graag een wheel. Let op: dit is alleen voor mensen met soepele ruggetjes! Een beginnersvariant is een bruggetje waarbij je je schouders op de grond laat staan en je bilspieren en hamstrings aanspant om je billen en onderrug van de vloer te krijgen. Ook hier is het prettig als je schoenen zo flexibel zijn als je pose, dus nog één keer een applausje voor de Zoom Fearless Flyknits. Zelf vind ik deze oefening heel fijn om te doen aan het einde van mijn workout – het maakt letterlijk alles los.

Welke oefeningen doe jij het liefst?

DIY Bootcamp & Yoga oefeningen in het park

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

SPECIAL FOODDEALS
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties