logo
FOODSPIRATION

Echt ondernemen: Renate en haar lactosevrije webwinkel

141014115643Headerimagerenate16.jpg

Wat was het een spannende week voor mij: op 1 oktober is mijn webwinkel officieel van start gegaan! En wat komt er veel op je af! Naast inkopen doen komt er nog veel meer bij kijken. Leveranciers moeten worden benaderd, de boekhouding moet op orde zijn, de bestellingen die ik ontvang moeten worden verstuurd, de pakketten die afgehaald worden moeten klaarstaan. Maar wat is het leuk om te doen. Zo ga ik 1x per maand (of vaker als het nodig is) richting Duitsland om daar de meeste lactosevrije producten aan te schaffen. De koelproducten die ik daar koop worden in thermodozen richting Nederland gereden. De koelproducten blijven op deze manier 6-8 uur gekoeld, dus alles komt koud aan en de inhoud gaat bij thuiskomst meteen in de nieuw aangeschafte koelkast. Zo blijven de aankopen goed bewaard. Ook voor diepvriesproducten heb ik ruimte. Gelukkig werden de kroketten, bitterballen, frikadellen en bamischijven door de leverancier bij mij afgeleverd en konden deze meteen in de eveneens nieuwe diepvriezer. De koel- en diepvrieskast zitten nu nokkievol; de verkoop kan beginnen!

 

Ook mijn vader is dolenthousiast en maakt aan de lopende band promotiefilmpjes. De leukste filmpjes plaats ik dan weer dan weer op de website, op mijn eigen Youtube-kanaal en zo nu en dan op sociale media.

 

 

Dit is een lactosevrije variant van bechamelsaus en het recept vind je hier.

 

En dan volgt het afwachten. Wanneer bestelt men, wat bestelt men, is men tevreden? Iedere beginnende ondernemer heeft zijn verwachtingen en dit geldt zeker ook voor mij. Al het begin is moeilijk en ik zal echt wel momenten hebben die minder leuk zijn, maar ook hier moet je doorheen. Het is een kwestie van het oppakken van de signalen en vragen van de klant, hierop inspelen en bovenal volhouden.

 

Tot nu toe mag ik niet klagen (en dat doe ik ook niet). De bestellingen worden ook bij de klant thuis afgeleverd als er ook koel-en diepvriesproducten besteld zijn, maar de bestelling bij mij afhalen is ook mogelijk. Al met al ben ik trots op wat ik tot nu toe hebt bereikt, maar dit is alleen nog maar het begin. Iedereen heeft een doel en mijn doel is om van Lactosevrijwinkelen.nl een goed lopend bedrijf te maken. En, dagdroom ik nog even door, dan rijden er in de toekomst Lactosevrijwinkelen.nl-vrachtwagens rond om al mijn bestellingen af te leveren. Zo kan iedereen lactosevrij genieten!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties