logo
FOODSPIRATION

Editie drie: We Love Smoothies workshop – powered by Optimel

101015080411Schermafbeelding20151010om08.59.13.png

"Kunnen jullie dit alsjebliéft nog een keer doen, zodat ik er nu wel bij kan zijn?” Dit soort reacties op de vorige twee edities van de smoothie workshop die ik samen met Daisy van Ilovehealth heb opgezet, zorgen ervoor dat we met alle liefde een derde editie van de We Love Smoothies workshop voor jullie organiseren. Die vindt zaterdag 24 oktober plaats, opnieuw bij SLA op de Zuidas in Amsterdam. Omdat de kaartjes in voorgaande jaren binnen 6 uur uitverkocht waren (gekkenhuis!) adviseren we je van harte om er heel, heel snel bij te zijn. Wie achter het net vist kan er echt niet bij zijn; we hebben maximaal 60 plekjes te vergeven. OP=OP!

 
we love smoothies, workshop, optimel, smoothie
 
 

Wat gaan we precies doen?

Omdat we zien dat veel van onze lezers veel bezig zijn met het vinden van een mooie balans tussen voeding, sporten en verzadiging/afvallen, gaan we vooral in op de combinatie van ingrediënten in smoothies die op dat vlak de beste resultaten geven. Vragen die tijdens de workshop worden beantwoord zijn o.a.:

Wat doe je in een smoothie voor je gaat sporten?

 

Wat maakt een smoothie verzadigend, zodat je niet meteen weer trek hebt?

 

Hoe maak ik een açaí bowl of andere gezonde smoothie variaties?

 
we love smoothies, smoothie, optimel, workshop
 

Wil jij hierbij zijn?

 

SCHRIJF JE IN!

Datum: zaterdag 24 oktober

Wat: 3x We Love Smoothie workshop van 2 uur, met elk 20 deelnemers + een héél goed gevulde goodiebag

Waar: La Soiree, Eerste Weteringdwarsstraat 22h, 1017 TN, Amsterdam

Prijs: €22,50

 

LET OP: de kaartverkoop START ZATERDAG 10 OKTOBER OM 10 UUR.

 

 

Uiteraard is er meer dan genoeg tijd en ruimte om zelf aan de slag te gaan in de workshopkeuken van SLA. Er staat een tafel vól met ingrediënten die jullie allemaal mogen gebruiken om de meest creatieve smoothies te bedenken – en we helpen je graag op weg. Ook deze derde editie zou niet kunnen plaatsvinden zonder support van een aantal belangrijke sponsors. 

 
 
Optimel

Nu ga ik eigenlijk al een deel verklappen van wat we in de workshop gaan vertellen, maar dat geeft niet. Het draait om één woord: eiwitten. Eiwitten zijn namelijk verzadigend, helpen je spieren te herstellen na het sporten en zijn daarom een essentieel onderdeel van elke smoothie. Bij Optimel denk je waarschijnlijk al snel aan toetjes, maar wij zullen laten zien dat je o.a. Griekse Yoghurt van Optimel heel goed als eiwitbron kunt gebruiken in je ontbijt – in een smoothie bijvoorbeeld. 

 
 

Kiemgroenten

Taugé kennen de meeste mensen wel, maar er valt nog een hele wereld te ontdekken wat kiemgroenten betreft. Ze zijn ontzettend gezond en veelzijdig en verdienen absoluut een plaatsje in je keuken. Kiemgroenten zijn briljant in smoothies, maar doen het daarnaast ook heel goed in salades, op je broodje of bijvoorbeeld in een wokgerecht. Omdat uit de kiem nog de hele plant moet groeien is het in feite een gecontrenteerde versie van alle vitamines en mineralen die in de uiteindelijke plant terecht zouden komen.

 
we love smoothies, smoothie, optimel, workshop
 
 

SOLIS

Een goede smoothie wordt een fantastische smoothie als je hem maakt in een echt goede blender. De supersonische blenders van SOLIS die we tijdens de workshop mogen gebruiken hebben zo'n slimme smoothie functie en zulke krachtige motoren en scherpe messen dat je smoothies extreem fijn kunt malen en luchtig kunt kloppen dat die letterlijk smaken naar een milkshake. Oh, en we geven ook tijdens elke workshop zo’n Perfect Blender Pro t.w.v. €299,- weg aan één van de deelnemers. Gewoon, omdat het kan.

 
 

Nikon

Behalve de structuur, smaak en ingrediënten van/in je smoothie is er nóg een heel belangrijke eis waar een smoothie aan moet voldoen. Hij moet er leuk uit zien! Een goed gelukte smoothie wil je namelijk delen met je Instagramvolgers, Facebookvrienden en Snapchat followers. In samenwerking met Nikon richten we een speciale fotografie hoek in bij SLA, waar je je creatie zo fotogeniek mogelijk op de kiek kunt zetten. Want als het niet op Instagram staat, dan is het niet gebeurd. Toch? 😉

 

 
we love smoothies, smoothie, optimel, workshop
 
 

Plus

Goede en verse ingrediënten zijn onontbeerlijk in een gezonde smoothie. Supermarkt Plus zorgt voor een gigantische tafel vol met vers fruit en gezonde groenten die we allemaal kunnen gebruiken. Hmm, dat worden dus ware vitaminebommetjes, die smoothies van ons!

 
 

Frecious

Wat is nu het verschil tussen een sapje en een smoothie? Dat leggen we uit tijdens de workshop, en we vertellen je ook dat je het beste van twee werelden combineert als je een vers sapje gebruikt ín je smoothie. Wij werken daarvoor samen met Frecious, dat vriesverse sapjes levert die bol staan van de nuttige vitamines en voedingsstoffen. Je mag ze naar hartenlust gebruikt tijdens de workshop – in huize Foodness is vooral de smaak Heart Beet favoriet.

 
 

Zie ik je de 24e?

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties