logo
FOODSPIRATION

Eenvoudige tips om af te vallen

280714174856ananasimage.jpg

Vaak wordt mij deze vraag gesteld. Om een duidelijk antwoord te geven zou ik je persoonlijke eetgedrag moeten beoordelen, maar er zijn wel wat algemene tips waar ik jullie misschien mee kan helpen. Iedereen weet wel dat je van suiker- en vethoudende voedingsmiddelen dik wordt. Iedereen weet ook wel waar zijn zwakke plekken zitten. De een eet graag chocolade, de ander weer chips of misschien drink je graag frisdrank. Dat is niet erg, maar het kan wel eens net te veel zijn. Misschien wil je graag wat af vallen, om niet iedere keer weer te schrikken als je op de weegschaal gaat staan en je broek iets te strak zit. Daarom kan ik jullie misschien wat advies geven wat betreft bepaalde voedingsmiddelen die de eventuele extra pondjes misschien iets kunnen doen verdwijnen – en je daarbij ook nog wat energieker te maken. 

 

– Start de dag met een glas (lauw warm)water met wat citroensap of appelazijn. Voeg hier een mespuntje cayennepeper aan toe. Drink dit met een rietje (in verband met het glazuur op je gebit). Dit bevordert de spijsvertering en geeft een extra vetverbranding. Tevens zal je merken dat je nagels ervan gaan groeien en je huid er beter van aanvoelt.

 

groene thee, afvallen, tips, slank

 

– Drink groene thee, dat staat er om bekend dat het een uitstekende helpt om  gewicht te verliezen. Deze mooie donkergroene blaadjes hebben een bijzondere interessante vetafbrekende werking. De aanwezige cafeïne stimuleert de verwijdering van vetten uit de vetcellen, door middel van een versnelde enzymatische reactie. Groene thee verlaagt tevens de opname van suikers en vetten uit de voeding waardoor de calorietoevoer wordt verminderd. 

 

– Javaanse thee zorgt voor een goede vochtafdrijving, dus in combinatie samen met de groene thee kan het een heerlijke manier zijn om je lichaam te stimuleren om vet te verbranden en extra vocht te verliezen. Drink je dit en laat je de extra glaasjes gezoete fris- en fruitdranken staan (en zelfs de verschillende soorten light drankjes) dan zal je merken dat dit een verbluffend resultaat heeft op je gewicht.

 

– De ananas, ook wel de koningin van het fruit genoemd, heeft ook een zeer bijzondere werking op je figuur. Momenteel kun je bij iedere supermarkt of groentewinkel de lekkerste ananassen kopen. De ananas kun je gebruiken voor het bestrijden van cellulite, maar ook voor plaatselijke vetophopingen. Heb je last van een sinaasappelhuid dan kan een ananas dus een helende werking hebben. De ananas bevat een eiwit afbrekend enzym, dit heet bromelaine. Dit enzym is in staat om het zeer dichte netwerk van collageen en proteïnen te doorbreken waardoor de huid soepeler wordt. De opgestapelde vetten die verantwoordelijk zijn  voor de sinaasappelhuid kunnen zo worden afgevoerd. Bromelaine verspreidt zich door het gehele lichaam en zorgt ervoor dat proteïnen die worden opgeslagen op de heupen, billen, bovenbenen of de buik, worden opgesplitst in aminozuren die vervolgens worden afgescheiden. Daardoor is de ananas zeer geschikt om plaatselijke vetophopingen, zoals sinaasappelhuid, te voorkomen. 

 

Veel succes ermee.

 

Hanneke Tienstra

Voedings en gewichtsconsulente

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties