logo
FOODSPIRATION

Feestelijk kippasteitje voor de paasbrunch

paasbrunch

Een paasbrunch is niet compleet zonder een van de klassieke paasrecepten: het pasteitje! Deze feestelijke variant heeft een romige vulling van kip en een knapperig jasje. Serveer het met een frisse tomatensalade met ui en peterselie, en je zet in no-time een smaakvol feestje op tafel.

Bereidingstijd: 20 minuten
Calorieën per persoon: 968

Ingrediënten (voor 4 personen)

Voor de vulling:

  • 390 g kipfilet
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 eieren
  • 75 g roomboter
  • 75 g bloem
  • 100 ml kookroom
  • 8 pasteibakjes in paashaasvorm

Voor de salade

  • 1 ui
  • 500 g snoeptomaatjes
  • 15 g peterselie
  • 3 el olijfolie extra vierge

Bereidingswijze kippasteitje met ei
Bereid eerst de kip en de eieren.
Snijd de kipfilet in plakken en breng deze met het bouillonblokje in 1 liter water aan de kook. Laat de kip in 6 minuten gaar koken. Breng in een andere pan water aan de kook en kook de eieren in 7 minuten hard.

Bereid de pasteibakjes voor.
Verwarm de oven voor op 165 ºC. Snijd de deksels uit de pasteibakjes en leg ze ernaast op een bakplaat. Bak de pasteibakjes in 12-15 minuten goudbruin en knapperig.

Maak de tomatensalade.
Snipper de ui en halveer de snoeptomaatjes. Hak de peterselie fijn en meng driekwart ervan met de ui, tomaatjes, olijfolie, peper en zout naar smaak.

Bereid de ragout.
Neem de eieren uit het water, laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Haal de kipfilet uit de bouillon en snijd in reepjes. Meet 700 ml bouillon af en laat iets afkoelen.

Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Bak 1 minuut mee en schenk dan langzaam de bouillon erbij, terwijl je blijft kloppen met een garde tot een gladde ragout. Laat 2 minuten zachtjes verwarmen.
Snijd de eieren in partjes en voeg het kippenvlees en de kookroom toe aan de ragout. Breng op smaak met peper.

Serveer het gerecht.
Zet de pasteibakjes op borden en schep de ragout erin. Verdeel de rest van de peterselie over de ragout en leg de deksels erop. Serveer het kippasteitje met ei vervolgens met de frisse tomatensalade.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties