logo
FOODSPIRATION

Food favourites: blogger Loretta

050614101527FFLorettaImage.jpg

Mijn naam is Loretta Monique. Ik worstel mij een weg door de wereld en doe daar verslag van op mijn blog. Ik schrijf over dagelijkse dingen, eten, fashion, trends, lifestyle, frustraties en schoenen. Vooral veel schoenen. Daarnaast studeer ik Lifestyle & Design aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam en schrijf ik ook nog regelmatig voor wellness.nl.

 

 

Mijn eetpatroon

Mijn eetpatroon verandert nogal. Ik vind het eerlijk gezegd best lastig een goed en gezond eetpatroon vast te houden. Zo vergeet ik nog regelmatig te ontbijten (ik weet het! HEEL slecht…) en heb ik als ik laat thuis kom na een lange werk- of schooldag geen zin meer om uren in de keuken te staan. Ik let wel op wat ik eet in de zin van dat ik altijd alles zelf, vers maak. Ik zou niet zo snel een voorgesneden pakje groenten kopen, daar besteed ik dan liever wel wat extra tijd aan. Ik ben echt een groente freak dus daar moeten er altijd een hele hoop van in mijn gerechten zitten.

 

Doordat ik niet goed tegen melkproducten en te veel graan kan, moet ik regelmatig met een creatieve oplossing komen. Hoe ga ik een hamburger eten zonder broodje? Daar neem ik dan een schijfje zoete aardappel voor in de plaats. Je leert ontzettend creatieve oplossingen te bedenken met zo’n allergie. Dat vind ik echt elke keer weer een uitdaging. Een boek dat mij daar bij helpt is It starts with food. Een boek dat ik echt iedereen kan aanraden. Het vertelt je niet hoé je moet leven maar het geeft je informatie over wat verschillende soorten voedsel met je lichaam doen. Het zijn dus meer richtlijnen die je kunt volgen. Ik ben net begonnen in het boek en ben er nu al helemaal weg van. Mocht je meer informatie willen hebben; voor wellness.nl heb ik laatst een artikel geschreven over dit boek.

 

Het is dus niet zo dat ik een bepaald dieet volg, het boek geeft mij gewoon meer informatie over wat ik in mijn mond stop. Dat vind ik een heel fijn gevoel want daardoor heb ik het gevoel dat ik beter en bewuster kan kiezen. Op het moment dat ik dan een keer een hele chocoladereep wil wegwerken, weet ik in ieder geval wat daar de consequenties van zijn of wat mijn hoofd op dat moment met mij doet. Echt een aanrader dus!

 

Als er dus iets kenmerkend is aan mijn eetpatroon dan is het wel wat ik net ook al zei, dat het best wel onregelmatig is. Met mijn best wel drukke bestaan vind ik het erg moeilijk vaste tijdstippen te kiezen voor verschillende maaltijden. Ook eet ik best wel vaak buiten de deur. Mijn vriend heeft ook een redelijk drukke en onregelmatige baan, waarvoor hij vaak in het buitenland is. De momenten dat hij dan thuis is willen we dan optimaal benutten en wij gaan daardoor nogal vaak uit eten haha! Echte luxepaardjes.

 

avocado

 

Lievelingsgerecht(en)

Mijn guilty pleasure op het gebied van food is sowieso ijs. Of het nu winter of zomer is, ik kan altijd Italiaans schepijs eten. Jammer dat de lekkerste ijssalons bijna allemaal dicht zijn in de winter, haha! En Ben & Jerry’s cookie dough natuurlijk, heerlijk en om je vingers bij op te eten!

 

Een product wat ik overal op, onder en in smeer is toch wel avocado. Ik kan dat echt overal bij eten, zo’n heerlijk product. Het is smeerbaar, je kunt het in blokjes snijden. Het kan in je salade, maar ook op je gebakken eitje. En het allerbelangrijkste: je kunt er guacamole van maken. Geweldig.

 

Waar je me ’s nachts voor wakker kunt maken? Voor écht Indonesisch eten. Ik heb het geluk gehad vorig jaar 3 maanden lang door Indonesië te mogen reizen en niets op de wereld kan tippen aan dat voedsel. Dat kan ik elke dag wel eten. 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties