logo
FOODSPIRATION

Food Favourites: Fit girl Anna van Fitgirlcode

170614120234FFAnneImage.jpg

Hi there! Mijn naam is Anna. Ik ben sinds kort brand relations manager bij #FITGIRLCODE. Deze online community inspireert en motiveert vrouwen om een gezonde manier van leven te vinden die bij hun persoonlijkheid past. Ik ben begonnen bij #FITGIRLCODE door te schrijven over mijn persoonlijke fit journey. Op dat moment werkte ik nog als copywriter bij een marketing bureau. Totdat ik mezelf op een dag de vraag stelde: “Waar zou je nou echt gelukkig van worden?” Het antwoord op deze vraag was: “Schrijven over dingen waar ik gepassioneerd over ben, en daarmee andere vrouwen motiveren om iemand te worden die zich thuis voelt in haar eigen lichaam.” Toen heb ik besloten om het roer compleet om te gooien.

 

 

Eetpatroon

Ik heb een lange tijd niet zo’n goede relatie gehad met eten. Om eerlijk te zijn had ik een Binge Eating Disorder. Dat betekent dat je regelmatig eetbuien hebt. Ik ben hiervoor in therapie geweest en heb geleerd om beter te luisteren naar mijn lichaam. Vaak dacht ik dat mijn lichaam om eten vroeg, maar meestal was ik moe, had behoefte aan een beetje liefde of verveelde ik me gewoon.

 

Ik ben nog steeds veel met eten bezig, maar op een gezonde manier. Ik eet op vaste tijdstippen zodat ik herken wanneer  mijn lichaam écht om eten vraagt . Ik plan mijn maaltijden vooruit zodat ik betere beslissingen maak op het gebied van voeding. En ik heb altijd een gezonde snack bij me om te voorkomen dat ik met enorme honger aan een maaltijd begin. Als ik dat niet doe is het risico groter dat ik mijn maaltijd gedachteloos naar binnen schuif en niet geniet van wat er nou echt op mijn bord ligt. Dat is zo belangrijk!

 

Ontbijt is voor mij de belangrijkste maaltijd van de dag. Ik merk serieus dat ik niet op gang kom als ik niet goed ontbeten heb. Door de week ontbijt ik meestal hetzelfde: kwark met muesli en fruit. Op mijn bureau staat standaard een zak met muesli, en kwark en fruit neem ik iedere dag mee naar mijn werk. Van heel vroeg ontbijten word ik altijd een beetje misselijk, daarom doe ik het tijdens het checken van mijn mail. In het weekend maak ik graag een shake met groenten, fruit en zaden omdat ik dan iets meer tijd heb. Daar eet ik vaak twee gekookte eitjes naast en dan ben ik er helemaal klaar voor!

 

Frisdranken heb ik compleet uit mijn eetpatroon geschrapt. Alle suikers die je daardoor binnenkrijgt zijn zo overbodig en vooral slecht voor je! Ik drink nu alleen nog maar water en groene thee, en bij uitzondering een verse fruitsap of diksap aangelengd met water. 

 

Ik heb mijn eetpatroon behoorlijk op de schop genomen de afgelopen maanden. Ik probeer zo ‘clean’ mogelijk te eten. Maar er zijn momenten dat ik m’n hoofd gewoon in een beker Ben&Jerry’s  wil begraven. Op dit moment is mijn grootste uitdaging om te genieten van dit soort ‘cheat momenten’ in plaats van me schuldig te voelen. Het is namelijk heel belangrijk om je af en toe te laten gaan, zodat je er de volgende dag weer met volle moed tegenaan kunt!

 

Ben & Jerry's, ijs, ice cream

 

Lievelingsgerecht(en):

Mijn guilty pleasure op food gebied is alles wat met de Italiaanse keuken te maken heeft. IJs, pizza, pasta, kaas, olijven en een goed glas wijn. En dan het liefste een hele tafel vol in een stralend zonnetje samen met mijn vrienden. Dat is voor mij últiem genieten!

 

Iets wat ik overal op, onder of in smeer is zonder twijfel hummus. Ik moet toegeven dat ik een serieuze verslaving heb op hummus-gebied, dus als iemand daar een praatgroepje voor weet dan hoor ik dat graag haha! De meest sensationele combinatie blijft toch wel dikke, verse speltboterham met hummus (uiteraard), avocado, kipfilet, pijnboompitten en peper & zout. Foodporn ten top!

 

Waar je me ’s nachts voor wakker kunt maken? Een patatje oorlog met uitjes van de Bram Ladage. Ik blijf me toch verbazen dat iets simpels zoals een gefrituurde aardappel zo lekker kan smaken.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties