logo
FOODSPIRATION

Food Favourites: Jelmer de Boer

200115165024jelmerimage.jpg

We stellen je graag voor aan Jelmer, een van de weinige mannelijke bloggers in de food en health wereld (yes, testosteron!). Je kent hem misschien wel van zijn droge humor op Instagram, van zijn belachelijke pizzarecept met Rolo en Nutella, of van zijn artikel over de bullshit die Grazia.nl durfde te spuien over stiekeme caloriebommen. Wat zijn de absolute food favorieten van Jelmer?

 

Jelmer: "Ik ben die vent waarvan iedereen denkt dat-ie elke dag Oreo’s eet verder niets anders. Op mijn blog jelmerdeboer.nl schrijf ik over gedrag rondom de akelige term ‘gezondheid’. Ik heb een broertje dood aan enge bullshit die er wordt geschreven en ben een voorstander van ‘everything in moderation, including moderation’. Tevens werk ik bij Personal Body Plan als brand manager en als freelance content manager en schrijver."

 

jelmer de boer, food favourites, foodness

 

Mijn eetpatroon

"Sinds een tiental weken ben ik in training voor een powerliftwedstrijd. Omdat ik in kracht wil toenemen wil ik meer spiermassa creeren. En dat betekent: veel eten. Ik hou nu mijn calorieinname minutieus bij (dat heb ik de voorgaande 28 jaar niet gedaan). Per dag moet ik 4070 kilocalorieen binnenkrijgen om te blijven groeien. Ik ontbijt vaak met kwark met fruit en granen en een eiwitshake, maar niet altijd. En lunch graag met een wokgerecht met kip en groenten en rijst, maar niet altijd. En ik hou van groenten, maar omdat dat niet echt calorierijk is eet ik nu minder groenten dan anders. Omdat ik alles bijhoud weet ik dat ik elke dag tenminste 38 gram vezels moet eten. Dus ik eet net zoveel noten, granen, groenten en fruit tot ik dat dagelijkse doel bereik. Daarnaast neem ik een multivitaminesupplement, vitamine D en visolie. En creatine. Mijn huidige eetpatroon is dus een beetje afwijkend van wat ik eerder deed. Nog een aantal maanden en dan is het weer compleet anders: dan creëer ik een calorietekort om vet te kunnen verliezen. Ik kan eigenlijk niet wachten."

 

jelmer de boer, jelmer, foodness

 

Lievelingsgerechten

"Ik hou echt van groenten (vooral broccoli, gegrilde paprika en ovenaardappelen). En salades en noten. En vlees. En ja, ook van chocolade. Ik heb geen guilty pleasure, omdat ik iedere dag gewoon mijn caloriedoel haal, dus dat zie ik niet zo. En maak me ‘s nachts maar niet wakker."

 

Oja

"Ik heb geen lievelingsrecept."

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties