logo
FOODSPIRATION

Food favourites: Jenny van Healthy fans

161014110622headerimage.jpg

Hi! Ik ben Jenny en ik houd van eten. Van heel veel eten! En van sporten, een beetje zodat ik nog meer kan eten. Ik ben twee en een half jaar geleden een instagramaccount gestart wat begon als een hobby en waar ik veel inspiratie en motivatie uit anderen haalde, maar uitgroeide tot een groot account waarmee ik ook anderen nu kan inspireren en motiveren. Sinds een half jaar heb ik ook een eigen blog (www.healthyfans.com) waar ik mijn kennis deel over voeding en sport, maar ook persoonlijke dingen vertel. Naast Healthyfans ben ik nog student, ik zit in mijn laatste jaar van de opleiding Toegepaste Psychologie en ik werk bij Restaurant RivaEigenlijk heb ik best een druk leven!

 

 

Mijn eetpatroon

Zoals ik al vertelde houd ik van eten. Ik kijk serieus uit naar elke maaltijd. Ik vind koken en nieuwe receptjes maken en uitproberen echt heel erg leuk. Ik probeer zo gevarieerd mogelijk te eten. Ook houd ik altijd bij wat ik eet via de app Myfitnesspal. Ik houd het bij omdat ik dat fijn vind en op gewicht wil blijven, maar ook om genoeg eiwitten binnen te krijgen omdat ik veel sport (vier keer in de week). Meestal ontbijt ik wel altijd standaard met yoghurt of havermout. Ik vind dit eigenlijk niet alleen de belangrijkste maaltijd maar ook de leukste maaltijd om klaar te maken. Mijn yoghurt of havermout versier ik altijd heel mooi met allemaal lekkere toppings zoals banaan, dadels, blauwe bessen, pindakaas, chia zaadjes, kokosrasp, nootjes etc. Mijn lunch is altijd anders, de ene keer is het een broodje of een salade en de andere keer quinoa met groente en kip!

 

Ik merk ook dat ik de laatste tijd veel buiten de deur eet. Ik ben nu bezig met mijn scriptie en vind het fijn om buiten de deur te leren waardoor ik bij koffietentjes ga zitten of bij mijn favorite studiespot: Juice & Salad. Hier haal ik dan altijd een lekkere salade en sapje. Niet goed voor de wallet maar wel heel erg lekker! Als ik buiten de deur eet, probeer ik altijd wel een zo gezond mogelijke keuze te maken.

 

 

Gelukkig ben ik nergens allergisch voor, althans niet dat ik weet! Ik kan alles eten en daar ben ik heel blij om. Het lijkt me echt vreselijk om bijvoorbeeld een glutenallergie te hebben o.i.d. Ik vermijd dus niet echt bepaalde voedingsmiddelen. Wel zijn er bepaalde voedingsstoffen waar ik juist extra aandacht aan besteed. Zoals ik eerder noemde probeer ik goed te letten op mijn eiwitinname. Ik sport veel en probeer hier ook echt naar te eten. Ik vermijd geen koolhydraten, die heeft een mens juist nodig! Zeker als je veel sport. Ik zorg er altijd voor dat elke maaltijd eiwitrijk is. Ook probeer ik altijd voldoende groente en fruit te eten op een dag, maar dat zit sowieso wel goed. 

 

Naast al het gezonde eten, eet ik ook wel eens gewoon een zak chips, een reep chocola of een zakje snoep. Ik vermijd dit zeker weten niet. Ik kan het alleen volhouden om gezond te eten als ik af en toe juist iets eet wat niet zo gezond is. Hier geniet ik dan ook heel erg van. Ik heb het dus ook echt nodig!

 

 

Lievelingsgerecht(en):

1. Salade
Mijn lievelingsgerecht is een salade. Als ik niet weet wat ik ga eten, maak ik altijd deze mango-zalmsalade. Je moet hem echt een keer proberen. De combinatie van de zalm, mango, geitenkaas en dadels is echt to die for! 

 

2. Pindakaas
Een product wat ik overal op/in/onder smeer is pindakaas. Ik ben echt dol op pindakaas. I LOVE IT! Ik doe het op mijn havermout, op mijn pannenkoeken, op brood en gebruik het zelf soms als marinade voor kip. Ik ben echt pindakaasqueen. Ik heb thuis echt 20 potten staan nog. Mijn favoriet? De crunchy pindapasta van de Body&Fit. Ook houd ik van alles met een pindakaassmaak. 

 

3. Red velvet cake
Waar je m ’s nachts voor kunt wakker maken? De red velvet cake van de Drie Graefjes in Amsterdam. Ik woon in de stad, echt nog geen vijf minuten van alle twee de vestigingen van de Drie Graefjes af. Heel verleidelijk en gevaarlijk. Ik vind die cake echt zo lekker. Daar kun je me ’s nachts zeker voor wakker maken!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties