logo
FOODSPIRATION

Food nieuws december & januari

Holland Master Kaas

Als er iéts leuk is aan de winter aan de wintermaanden, dan is het dat er veel te eten is. Feestdagen, festiviteiten – reden genoeg om een vrijwel elke week een uitgebreid feestmaal op tafel te zetten. Wat is er nieuw in food land? Wat doet en eet een foodblogger in zo’n feestperiode? Kijk en huiver.

Insta1

Op  11, 12 en 13 januari was de jaarlijkse 3-daagse kerstfestival van Allerhande. Dat was smullen! Naast lekker eten waren er ook kookworkshops van bekende chefs en kreeg je genoeg inspiratie voor je kerstmenu. Volgend jaar weer?

 

Insta2

Fijn nieuws voor kaaskoppen zoals ik: in de schappen van Albert Heijn ligt sinds kort kaas van Holland Master. Probeer vooral de chilikaas. Lekker op een toastje met wat vijgenchutney. Echt; aanrader.

 

Insta3

Amsterdam is een nieuwe fancy hotspot rijker: het W hotel (vlak achter de Dam). Bovenin zit het restaurant: Mr Porter. Wat weinig mensen weten is dat je daar briljánt lekker en decadent kunt ontbijten. Er is een gigantisch buffet met echt originele gerechten (denk Ottolenghi stijl), en à la carte zijn er gerechten zoals toast met avocado en een gepocheerd ei (perfect!) en deze heerlijke shakshuka. Kijk hier voor het recept van die shakshuka.

 

Insta4

Niet alleen je maag, maar ook je huid moet in de wintermaanden (extra) verwend worden. Zelf vind ik het bijzonder belangrijk dat de producten die ik gebruik geen rommel bevatten: alleen natuurlijke ingrediënten en zo min mogelijk rotzooi – op wat onontbeerlijke conserveringsmiddelen na. Ik mocht de skincare producten van Kiehl’s proberen, en ben vooral fan van de gezichtsolie. Gemaakt van natuurlijke producten, hydraterend zonder vet aan te voelen en – ook niet onbelangrijk, het zit in een té schattig flesje.

 

Insta5

Woop woop: Mijn allereerste gevulde kip! En helaas ook de laatste foodporn video samen met die ik samen met Leonie maakte. Iets met stoppen op het hoogtepunt. Maar het was absoluut een goede afsluiter: kip met een vulling van chorizo, mozzarella, broodkruim, peterselie, abrikoos… Kijk hier voor het volledige recept & de video!

 

Insta6

Thee uit een Nespresso apparaat, kan dat?! Yep – weer wat geleerd. Thee maken met een zakje en gekookt water is zó 2015. De nieuwe thee cups van Lipton maken het bereiden van je dagelijkse kopje thee nog makkelijker en lekkerder. Je kunt in je Nespresso apparaat nu namelijk thee cupjes doen – makkelijk toch? Wel eerst even het apparaat door laten spoelen, anders smaakt je thee naar koffie. Ik proefde de Chai latte, en dat is alvast een aanrader. De carrot cake die ik erbij kreeg was ook niet verkeerd, overigens.

Insta7

Hoe schattig zijn deze kerst chocolaatjes van de Chocolate Company? Het idee is heel simpel: Dompel je kerstman in hete melk en roeren maar. Yummy hot chocolate! Er schijnt ook een vestiging van de Chocolate Company op het Centraal Station in Amsterdam te zitten – ik denk dat ik daar binnenkort maar eens langs moet…

Heb jij tips voor het Food Nieuws? Reageer vooral of mail me (claartje@foodness.nl) – ik ben altijd op zoek naar leuke, interessante en lekkere nieuwtjes!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties