logo
FOODSPIRATION

Foodness dagboek november 2016: pepernoten, cocktails & Curacao

Foodness dagboek november 2016: pepernoten, cocktails & Curacao

Oh boy, wat was november een fijne maand. Ik rende een halve marathon op Curacao, kreeg de pepernoten in de allergekste smaken ooit opgestuurd en bakte een heleboel cheesecakes. Had ik al gezegd dat ik de allerleukste baan ter wereld heb?

acai

Amazonia acaí

Freelance food redacteur Danique proefde de acaí van Amazonia! Ze doet er deze week verslag van op Foodness, dus als je alles wilt weten over acaí moet je deze week even komen kijken en lezen. 

 

schermafbeelding-2016-12-02-om-15-52-12

De gekste smaken pepernoten

Oh boy, wat heb ik toch een rotbaan. Pepernoten proeven in de smaken salted caramel, zure mat en limoncello. Van de Pepernotenfabriek kreeg ik een kist vol pepernoten opgestuurd, die ik uit arren moede maar uitdeelde op kantoor omdat ik zelf na 1,5 zak behoorlijk misselijk was.

 

schermafbeelding-2016-12-02-om-16-11-32

WH Fit list sneaker gala

Wijn drinken op een gala waar je sneakers mag dragen? Yes please! Het tijdschrijft Women’s Health organiseerde een feestje in De School in Amsterdam, waarbij galajurken naar hartelust gecombineerd mochten (moesten!) worden met sneakers. My kind of dress code!

 

schermafbeelding-2016-12-02-om-16-03-23

FitFoods<3 Club Sportive <3 Juice Brothers

Foodness stagiair Mandy ging naar een exclusieve brunch in Club Sportive. Ze mocht daar genieten van het nieuwe menu van FitFoods én de sapjes proberen van Juice Brothers. Een geslaagde samenwerking zo van die drie. Op de foto zie je kelp noedels (yup, van zeewier) met abrikoos-mang0-sinaasappel tempeh en komkommer, spinazie en wortel.

 

schermafbeelding-2016-12-06-om-10-56-43

Hot yoga & kokoswater

Voor een nieuwe samenwerking met Obrigado nam ik een video op bij Equal yoga, een vrij nieuwe yoga studio in Amsterdam. Zweten geblazen, maar het resultaat is volgens mij heel erg leuk geworden. Obrigado is een kokoswatermerk dat je vaker terug gaat zien om mijn blog, omdat er een knettergoed verhaal achter zit (met o.a. een eigen plantage in Brazilië en geen toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen). 

 

schermafbeelding-2016-12-02-om-15-59-35

Witte chocolade cheesecake met SALTED CARAMEL

Witte chocolade cheesecake met salted caramel saus en een bodem van Bastognekoekjes. Kán het lekkerder? Ik maakte deze cheesecake tijdens een challenge in restaurant Fifteen in Amsterdam, met mijn nieuwe Kenwood Chef Titanium om de roomkaas te kloppen en de koekjes te verkruimelen. Het recept vind je hierrrr! Wát een apparaat zeg, ik geloof dat ik verliefd ben. Ik mag ‘m nog een paar maanden gebruiken, dus je zult deze keukenmachine vaker voorbij gaan zien komen!

 

schermafbeelding-2016-12-02-om-16-13-43

Hotspot: Kanarie Club bij Foodhallen 

Wanneer er vlakbij je kantoor een nieuwe hotspot opent moet je natuurlijk even een kijkje nemen. Naast de Foodhallen in Amsterdam-West is Kanarie Club geopend, waar je cocktails kunt drinken en o.a. makreel met biet en mosterdijs eet.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties