Foodness Dagboek Sept/Okt 2016: achterlijk veel chocola, kaas & yogabroeken

Terug van weggeweest: het maandelijkse dagboek op Foodness.nl! Hierin geef ik je een kijkje achter de schermen op de Foodness.nl redactie, en laat ik zien wat ik zoal uitspook als foodblogger. Kijk je mee?
Ja ja: ik heb een nieuwe nieuwsbrief gemaakt, die ik vanaf nu netjes elke tweede zondag van de maand verstuur! Hierin vind je mijn favoriete recepten van de maand, en ik ga natuurlijk ook een heleboel te gekke winacties regelen voor trouwe nieuwsbrieflezers. Heb jij je al ingeschreven?
Oh ja, ik ging dus naar Malta. Wat een rotleven heb ik toch. Samen met Lianne van Focus on foodies, Sabine van OhMyFoodness, Yanthe van Chickslovefood, Niels van de Telegraaf en Annemiek van TMC bezocht ik alle hotspots. Uiteraard zette ik 5 to do tips op Malta voor je onder op een rij. Met stip op nummer 1: melk een geit.
Pfff, aanstaande zondag is het zover: de TCS halve marathon van Amsterdam. Dat is 21,1 kilometer, waarvoor ik door omstandigheden precies 1,5 week lang heb getraind. Nu heb ik een behoorlijk basisconditie en is mijn lichaam aardig sterk en soepel door al die yoga, maar toch knijp ik ‘m een beetje… Wie loopt er nog meer mee zondag?
Als spreker vertelde ik bij MediaScience over mijn leven als blogger, hoe ik werk met social media en hoe je als blogger omgaat met commerciële samenwerkingen – en snoepte ik van de chocoladecroissants. Wat een rotbaan.
Mijn groene vingers laten me regelmatig in de steek (een cactus overleeft het nog nét), maar toch waagde ik me aan het aanleggen van een kantoortuin. Ik kweek tegenwoordig kiemgroenten op mijn bureau. Zoals je ziet gaat het tot nu goed; fingers crossed dat ik er heuse kiemen uit weet te krijgen.
Tussendoor tufte ik naar Maastricht om samen met Marije een mini Yoga & Food Retreat te geven, voor yogakledingmerk Tame the Bull. Daar hoort uiteraard een yoga houding, pal voor de etalage. Had ik al gezegd dat dit m’n nieuwe lievelings yoga pants is?
Would you believe me if I told you that this dish contains the exact same ingredients as a McFlurry????? Creation of @d_ofmagnolia???????? #lunch #oftoetje #ofallebei #mcflurry #mcdonaldschallenge Een foto die is geplaatst door Foodness.nl: Claartje Schröder (@foodnessnl) op
Wat ziet u hierboven? Het is een gedeconstrueerde McFlurry. Ha, dat had je niet gedacht he? Meesterpatissier Hidde den Brabander toverde het ijsje om tot haute cuisine. LEKKER.
Oh boy, nieuwe smaken chocolade van zowel Stach als Tony Chocolonely! Ga vooral de variant met pinda cookie crunch van Stach proberen, en van Tony de pure reep met gember en citroen. Dan ga ik nog even uitbuiken.
Soms heb je van die samenwerkingen waarbij alles klopt. Dat je al op je lijstje had staan om een kick ass tosti te maken, en het merk met de allerlekkerste gruyere die perfect is voor tosti’s je benadert om samen te werken. Yes! Dat werd een croque madame. Het recept komt morgen online, maar de video bekijk je alvast hierrrr op Youtube!
De laatste Yoga & Food Retreat van 2016 is een feit. Snif en snik. Maar niet voordat ik een heuse Nutella pizza bakte in onze houtoven. So. Much. Yes.
Wil je nog meer specifieke terugzien in mijn dagboek? Reageer hieronder en laat het me weten!

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties