logo
FOODSPIRATION

Fotodagboek: Suprise trip naar Tallinn, Estland

230715212102image.jpg

Hou je van avontuur? En van reizen? Ik ben dol op allebei, en die twee kwamen deze week op een wel heel originele manier samen. Reisbureau SRPRS.me (wat staat voor Surprise Me) boekte namelijk een reis voor mij, Daisy van Ilovehealth en Jenny van Healthyfans, maar wij wisten niet waar die reis heen zou gaan. Een bijzonder avontuurlijk concept dus! Je boekt een reis op basis van een aantal voorkeuren (zoals prijs, type reis en beschikbare data) en hoort vervolgens pas op Schiphol waar je precies heen vliegt. Spannend!

-> Bekijk hieronder alvast mijn Snapchat diary (video!) van dit tripje. Nooit iets missen? Volg mij, Claartje, dan op Snapchat voor live updates: ClaartjeS <-

surprise me, estland, tallinn, foodness, ilovehealth, foodiesintallinn, claartje, healthyfans, city, trip, tip, culinair, food,

Waar gaan we heen, waar gaan we heen? Op Schiphol krasten we onze code tevoorschijn, die we invulden op de SRPRS.me website. Van tevoren hadden we gelukkig wel alvast te horen gekregen wat het weerbericht op onze bestemming was, zodat we in ieder geval geschikte kleding konden inpakken.

 

surprise me, estland, tallinn, foodness, ilovehealth, foodiesintallinn, claartje, healthyfans, city, trip, tip, culinair, food,

En we gaan naar… Tallinn, Estland! Eerste reactie: Ehh, waar ligt dat? Haha!

 

surprise me, estland, tallinn, foodness, ilovehealth, foodiesintallinn, claartje, healthyfans, city, trip, tip, culinair, food,

One coffee for the road, en Jenny en ik zijn er klaar voor.

 

surprise me, estland, tallinn, foodness, ilovehealth, foodiesintallinn, claartje, healthyfans, city, trip, tip, culinair, food,

2,5 Uur vliegen later zijn we in Tallinn. Een pittoresk stadje dat eruit ziet alsof de Middeleeuwen nog volop bezig zijn.

 

surprise me, estland, tallinn, foodness, ilovehealth, foodiesintallinn, claartje, healthyfans, city, trip, tip, culinair, food,

Wat doen foodbloggers zodra ze op een nieuwe locatie zijn? Eten natuurlijk! Pompoensoep, bijvoorbeeld.

 

surprise me, estland, tallinn, foodness, ilovehealth, foodiesintallinn, claartje, healthyfans, city, trip, tip, culinair, food,

Maar voor er gegeten kan worden moeten er eerst een heleboel foto’s gemaakt worden. Een aanrader overigens; The Farm in Tallinn.

 

surprise me, estland, tallinn, foodness, ilovehealth, foodiesintallinn, claartje, healthyfans, city, trip, tip, culinair, food,

Wist je dat Tallinn praktisch aan zee ligt? We borrelden bij Klaus, met onze koppies in de zon, uitzicht op zee en een glas wijn in de hand. Ik heb slechtere dagen gekend.

 

surprise me, estland, tallinn, foodness, ilovehealth, foodiesintallinn, claartje, healthyfans, city, trip, tip, culinair, food,

Als er iéts is waar Esten goed in zijn, dan is het Hüttenkäse (overal vers!) en (gerookte) zalm. Wát een smaakbommetjes! Dat wordt afkicken als ik in Nederland weer over moet stappen op gerookte zalm uit de supermarkt…

 

surprise me, estland, tallinn, foodness, ilovehealth, foodiesintallinn, claartje, healthyfans, city, trip, tip, culinair, food,

Van het strand wandelden we terug naar het hotel. Uiteraard was er tijd voor een selfie – je bent blogger of je bent het niet.

 

surprise me, estland, tallinn, foodness, ilovehealth, foodiesintallinn, claartje, healthyfans, city, trip, tip, culinair, food,

’s Ochtends vind ik niets heerlijker dan een nieuwe plek al hardlopend ontdekken. Tijd voor een morning run, dus!

 

surprise me, estland, tallinn, foodness, ilovehealth, foodiesintallinn, claartje, healthyfans, city, trip, tip, culinair, food,

Daisy rende vrolijk mee. We gaan graag buiten de gebaande paden en laten ons daarbij niet weerhouden door futiele details als manshoge hekken die in de weg staan. Klimmen maar!

 

surprise me, estland, tallinn, foodness, ilovehealth, foodiesintallinn, claartje, healthyfans, city, trip, tip, culinair, food,

Als afsluiting van de morning run: een aantal yoga poses in het park.

 

surprise me, estland, tallinn, foodness, ilovehealth, foodiesintallinn, claartje, healthyfans, city, trip, tip, culinair, food,

Terug in ons vijfsterrenhotel genaamd Telegraaf wachtte ons een waanzinnig ontbijt in het hotelrestaurant Tchaikovsky. Vers fruit, croissantjes, eieren in alle variaties – zelfs prosecco behoorde tot de mogelijkheden.

 

surprise me, estland, tallinn, foodness, ilovehealth, foodiesintallinn, claartje, healthyfans, city, trip, tip, culinair, food,

Toch was het al snel weer tijd voor een snack. Hoe schattig is dit geinige smoothie flesje? Eén beach body, bottled, aub.

 

surprise me, estland, tallinn, foodness, ilovehealth, foodiesintallinn, claartje, healthyfans, city, trip, tip, culinair, food,

Lunch bij F-Hoone, in de leukste buurt van Tallinn: Telliskivi. Omdat Estland dicht bij Rusland ligt zie je veel Russische invloeden op de menukaart. Dumplings worden hier veel gegeten, dus die moesten we proberen. Vergeleken met Oosterse dumplings lijkt de Russische variant meer op pasta, zeker als het zoals bij F-Hoone wordt geserveerd met een roomsaus en paddenstoelen. Verdomd lekker.

 

surprise me, estland, tallinn, foodness, ilovehealth, foodiesintallinn, claartje, healthyfans, city, trip, tip, culinair, food,

Ook altijd een van mijn favoriete bezigheden op een nieuwe plek: supermarkten afstruinen. Gelukkig was dat ook een guilty pleasure van Jenny, dus in Tallinn ontdekten we gin-tonic chocola en witte chocola met matcha (superfood!). Vooral de gin-tonic variant was hemels, met een licht zurige smaak door stukjes limoen in de chocolade. Tony’s Chocolonely, lezen jullie mee?

 

surprise me, estland, tallinn, foodness, ilovehealth, foodiesintallinn, claartje, healthyfans, city, trip, tip, culinair, food,

Spa break! Even bijkomen in de sauna en lekker badderen in het bubbelbad.

 

surprise me, estland, tallinn, foodness, ilovehealth, foodiesintallinn, claartje, healthyfans, city, trip, tip, culinair, food,

Op aanraden van een van onze Estse vrienden dineren we bij FRANK. Een pakketje van filodeeg met spinazie, feta en geitenkaas, een portobello burger, kip gewikkeld in parmaham, groenten met gepofte knoflook en – vooruit – cheesy fries.

 

surprise me, estland, tallinn, foodness, ilovehealth, foodiesintallinn, claartje, healthyfans, city, trip, tip, culinair, food,

Opnieuw een morning run! Te vroeg, als je het mij vraagt, maar we hadden wederom een druk programma (lees: eten, eten, eten) dus slavendrijer Daisy schopte me mijn bed uit. Ik denk dat ze boos was dat ik haar had verslagen tijdens ons kussengevecht de avond ervoor…

 

surprise me, estland, tallinn, foodness, ilovehealth, foodiesintallinn, claartje, healthyfans, city, trip, tip, culinair, food,

Eerst wederom ontbijten in ons fantastische hotel Telegraaf, ditmaal met een eiergerecht van de ontbijtkaart: eggs Florentine met wat van die fantastische Estse gerookte zalm on the side.

 

surprise me, estland, tallinn, foodness, ilovehealth, foodiesintallinn, claartje, healthyfans, city, trip, tip, culinair, food,

Sprookjesachtig toch, dit soort steegjes?

 

surprise me, estland, tallinn, foodness, ilovehealth, foodiesintallinn, claartje, healthyfans, city, trip, tip, culinair, food,

Lunch bij Von Krahl AED: tomatenrisotto met basilicumcappuccino.

 

surprise me, estland, tallinn, foodness, ilovehealth, foodiesintallinn, claartje, healthyfans, city, trip, tip, culinair, food,

Pfoe, deze chocoladetaart… Ik moest er een uur of drie van bijkomen. Chocolatier Pierre weet hoe het moet, chocoladetaartjes maken. En kijk eens hoe leuk je zit op dit verstopte pleintje?

 

surprise me, estland, tallinn, foodness, ilovehealth, foodiesintallinn, claartje, healthyfans, city, trip, tip, culinair, food,

De plaatselijke superfoods? Poeder van de katjes de dennenboom. Die ga ik thuis uitproberen. Maar eerst moet de gin-tonic chocolade op. Een kwestie van prioriteiten.

Ook naar een verrassende bestemming op reis? Via SRPRS.me boek je een tripje zonder dat je de bestemming weet; die hoor je pas op Schiphol. Er is een categorie verre reizen, een categorie city trips, maar bijvoorbeeld ook een categorie ‘broke’ met zo goedkoop mogelijke reisjes. Gegarandeerd avontuur!

PS: Een speciale eervolle vermelding voor ultieme tipgever Moos, dankzij wie we de leukste plekjes (Pierre!!!) van de stad ontdekten. Ik ga waarschijnlijk nooit meer zo’n dodelijk machtige en tegelijkertijd verslavend lekkere chocoladetaart vinden. Je wordt bedankt. 🙂

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties