logo
FOODSPIRATION

Gegrilde venkel met paneermeel en zeewiertopping met Tefal OptiGrill

Gegrilde venkel met paneermeel en zeewiertopping met Tefal OptiGrill

Inspiratie krijg je soms op de gekste plekken. Voor mij was er zo’n moment op de Huishoudbeurs. Eigenlijk heb ik een hekel aan plekken waar veel te veel mensen dicht op elkaar gepropt zijn, maar als er eten is maak ik een uitzondering. Ik liep mijn neus achterna en kwam terecht bij de stand van Tefal waar pannenkoeken gebakken werden door chef Stefan – wát een toeval. Natuurlijk is het idee daarachter dat je al genietend van je pannenkoek een poosje blijft rondkijken op de stand, en het werkte. Ik bleef hangen bij de stand waar de nieuwe OptiGrill+ van Tefal stond te shinen, en was geïntrigeerd. Deze slimme contactgrill heeft namelijk vaste programma’s voor verschillende productcategorieën, en voelt zelf aan hoe dik je hamburger of plak courgette is en hoe lang die nog moet grillen om gaar te worden. Wil je een medium gegrilde burger? Dat geeft de machine aan met een kleurtje en een piepend geluid, zodat je precies weet wanneer je gerecht klaar is. Dat is handig, want ik heb de neiging om weg te lopen wanneer ik mijn kipdijfilet op de grill leg. Met wel héél doorbakken (lees: verbrande) kippendijtjes als resultaat… Kortom: dat moest ik testen!

In mijn hoofd gaan er vervolgens allerlei zaken tikken en draaien, tot er een recept idee uit de krochten van mijn brein komt rollen. Gegrilde venkel, kwam er nu uit. Bedekt met een laagje paneermeel, voor een extra crunch en wat textuur. Om te zorgen dat het paneermeel blijft plakken haal ik de plakken venkel eerst door wat geklopt ei, op smaak gebracht met zout en peper. Vervolgens grill ik ze op de OptiGrill+ en serveer ik ze met dip / dressing van chilisaus, limoensap en zeewierparels, en met een salade van rucola en linzen. Hmmm!

Thuis ging ik meteen aan de slag. Tip: als je venkel in dunne plakken wilt snijden kun je daar een mandoline voor gebruiken, maar je kunt ook met een scherp mes zo dun mogelijke plakjes snijden. Als dat te lastig is kun je er ook dunne partjes van snijden.

Mocht je toch niet van het automatische programma van de OptiGrill gebruik willen maken, dan kun je ook zelf controleren hoe lang je de venkel grilt. Op deze nieuwe + variant kun je namelijk ook de temperatuur van de platen instellen, en vervolgens zelf bepalen hoe lang ze op die exacte temperatuur moeten garen. De OptiGrill ook proberen? Je shopt ‘m hier!

Gegrilde venkel met paneermeel en zeewiertopping met Tefal OptiGrill

Bereidingswijze gegrilde venkel

Was de venkel en snijd hem overdwars in hele dunne plakjes. Hier kun je een mandoline voor gebruiken, maar je kunt ook met een scherp mes zo dun mogelijke plakjes snijden. Als dat te lastig is kun je er ook dunne partjes van snijden.

Stort het paneermeel en de geroosterde sesamzaadjes in een diep bord.

Kluts de eieren en giet ze in een ander diep bord.

Wentel de venkelschijfjes een voor een eerst door het ei, en vervolgens door het paneermeel.

Grill de venkel goudbruin in 2-3 minuten.

Maak de dipsaus door alle ingrediënten voor de saus (chilisaus, suiker, olie en limoensap) te mengen.

Serveer de venkel direct, met de dipsaus.

Om er een maaltijd van te maken kun je er 250 gram linzen bij koken in bouillon, gemengd met wat rucola. Verdeel de venkel over die ‘salade’ en je hebt een gezonde, vullende, volledig vegetarische maaltijd. Eet smakelijk!

Gegrilde venkel met paneermeel en zeewiertopping met Tefal OptiGrill

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

SPECIAL FOODDEALS
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties