logo
FOODSPIRATION

Gent hotspots: ramen, vega op sterrenniveau & meer tips!

Gent hotspots: ramen, vega op sterrenniveau & meer tips!

Is het de leukste stad van België? Nou, Gent, je zou zomaar eens aanspraak kunnen maken op die titel. Wát een gezellige, mooie en historie-rijke plek. Natuurlijk tip ik een aantal food hotspots, met plekjes waar ik zelf heb gegeten of die ik van jullie als tip doorkreeg via Instagram. Maar los daarvan wil ik ook het advies geven om écht een keer naar Gent te gaan. Gent is te gek! Net als Brugge heeft het veel historie, wat betekent dat je Middeleeuwse gebouwen op elke straathoek ziet in het centrum. Waar Brugge verder een beetje een bejaarden- en toeristenplek is (sorry, but it’s true) is Gent daarentegen een studentenstad: vol leven, hippe koffiebarretjes en fijne café’s. Nog een tip, mocht je cultureel willen doen en de kerken en musea gaan bekijken: neem een stadspas. Kost €30,- voor 48 uur (dus precies een weekend). Kun je vrijwel overal mee naar binnen, vaak is er een speciale (kortere) rij. Ik hou ervan dat ik geen zak geld betaal voor één museum, waar ik vervolgens voor m’n gevoel twee uur moet blijven hangen om mijn geld eruit te halen. Liever pak je twee kerken en een museum in die twee uur (stadspas!) en ga je daarna ergens ramen eten.

Gent hotspots: ramen, vega op sterrenniveau & meer tips!

Welmoed**

Maar liefst twee Michelinsterren, met op onze vrijdagavond de keuze uit een 7-gangenmenu of een 7-gangenmenu. Wel is één van de keuzes volledig vega – iets wat mij persoonlijk naar dit restaurant trok. Drink je er wijn bij, dan gaat de prijs richting de €170,- per persoon. Doe je dat niet, dan valt die €100 voor een 7-gangenmenu op topniveau eigenlijk best wel mee.

Gent hotspots: ramen, vega op sterrenniveau & meer tips!

Cremerie Gerard

Zelf ben ik er (nog) niet geweest, maar ik heb vernomen dat je voor de lekkerste wafels en het lekkerste ijs van Gent absoluut bij Gerard moet zijn. Naast de St.Baafs kathedraal, dus goed te combineren.

 

Den Hoek Af

Cocktails drinken op het terras? Dat kan hier! Of bestel een Ook voor ontbijt (al dan niet met mimosa’s) lunch of taartjes kun je hier terecht. Ook een heel goed idee: de Speculoos Latte van de koffiekaart. Yum!

 

Pain Perdu

Ontbijten, lunchen of brunchen kan ook bijzónder goed bij Pain Perdu. Er is inmiddels een patroon te ontdekken in mijn voorkeuren, of niet? Heel vernieuwend is het niet, gewoon verdraaid lekker is het zeker – hallo broodje geitenkaas!

 

Golden gai ramen

Juist, ramen dus. Altijd goed – en zeker hier, in deze ramen-en-cocktails-bar. Mijn vega miso ramen was ontzettend lekker, met toppings die ik nog niet eerder heb meegemaakt. Teriyaki oesterzwammen? Die ga ik thuis zéker ook maken! Pecannoten in een kom ramen? Gek, maar ook wel weer spannend!

Gent hotspots: ramen, vega op sterrenniveau & meer tips!

 

Aux Merveilleux de Fred

Deze patisserie is een tip van volger Kim (dankjewel!). Bij Fred vind je bonbons en gebakjes om je vingers bij af te likken, met een uitgebruide historische achtergrond. Van brioche (melkbrood) tot meringue. Ook om mee te nemen! Wat dacht je van een stadspicknick?

 

Kin Kao

Als de Vlaamse frieten je neus uitkomen en je zin hebt in Aziatisch eten, stop dan bij Kin Kao. Een hele goede Thai, middenin het centrum. Niet te klassiek, niet te hip, precies goed. Thanks voor de tip, Mounia!

 

Madam Bakster

Nog niet genoeg taartjes geproefd? (Nee, natuurlijk niet!) Breng een bezoekje aan Madam Bakster voor een uitgebreide menukaart vol baksels, allemaal zonder geraffineerde suikers. Oh, en alles is ook vegan, lactosevrij en vaak zonder tarwe. Brunchen kan ook! Een aanrader van local Mien; dankjewel voor de tip!

 

Amigo amigo

Mexicaanse tapas en cocktails, perfect voor een avond in het weekend. Van een tequila proeverij (wie durft?) tot klassiekers als nacho’s – maar dan wel met een originele dip van feta en paprika brulée. Shared dining, dus verwacht een tafel vol kleine(re) hapjes. En veel cocktails. Yum!

 

Gent hotspots: ramen, vega op sterrenniveau & meer tips!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties