logo
FOODSPIRATION

Gepocheerd ei prinses worden? 4 easy tips om eieren te pocheren!

Gepocheerd ei prinses worden? 4 tips!

Mijn ontmaagding wat betreft het eten van een gepocheerd ei heeft deze maand eindelijk plaatsgevonden. Ondanks dat ik niet ’s werelds grootste fan ben van zachtgekookte eieren, kon ik het bestaan deze prachtig uitziende pareltjes niet langer ontkennen. De eerste hap smaakte naar meer. Zelfs de laatste hap smaakte naar meer. Naar zoveel meer, dat ik de uitdaging ben aangegaan om het zelf te leren maken. Met mijn keukenschort nog aan deel ik meer dan graag mijn trukendoos met jou, zodat jij binnen de kortste keren ook een echte gepocheerd-eitjes-maak-prinses bent!

Perfect gepocheerd ei trucs

Het is van het allergrootste belang dat de eieren die je gebruikt op en top vers zijn. Heb je zelf kippen, ken je iemand die kippen heeft, of kun je makkelijk langs boerin Bertie? Ga dan zeer zeker voor deze optie. Zelf ben ik voor de meest verse optie in de supermarkt gegaan. Het is in dit geval slim om de achterste eieren uit het schap te pakken en de houdbaarheidsdatum te checken. Zeker weten dat je baby’s vers zijn? Leg ze in een glas met water en controleer of de eieren zinken. Blijven ze drijven, dan zijn ze helaas NIET vers, of zelfs bedorven… Op internet staat het vaak andersom, maar wij hebben de proef op de som genomen. Een vriendin met een kip nam een kákelvers ei, legde het in een pan met water, en ‘plop’ – het verdween naar de bodem. Gebruik dus een ei dat zinkt!

Dusss… zet allereerst een pan met ruim water op het vuur. Blijf in de buurt, want het ei moet in net niet kokend water gelegd worden (zie filmpje hierboven). Keihard bubbelend water does not do the trick in dit geval. Zit het water net tegen de kook aan, giet dan met behulp van een schaaltje je ei in het midden van de pan. Misschien iets te overbodig, maar let op dat de dooier niet gebroken is. Wil je zeker zijn van je gepocheerde zaak? Maak dan met behulp van een lepel een draaikolk in het water en drop je ei in het midden van deze draaikolk in de pan. Wacht 3 minuten en schep met een soeplepel je inmiddels gepocheerde ei eruit. Voelt de dooier als een verse bol mozzarella? Perfecto! Wil je er nog eentje maken, bewaar dan je eerst gemaakte gepocheerde ei in een schaaltje met warm water. Op deze manier blijft het ei warm. Uitgekookt? Leg de eieren op je bord en maak er met je mes een sneetje in voor het ultieme foodporn effect!

Eet het met…

Je kunt eindeloos variëren met deze smaakmakers. Ga bijvoorbeeld voor de vegetarische optie met avocado, of – mijn ultieme favo –  combineer met een plakje gerookte zalm. Bijkomen van een avondje stappen? Dan is de variant van The Corner Bakery met bacon gegarandeerd de perfecte keuze!

Gepocheerd ei maken? 4 tips!

Laat me weten of deze tips je hebben geholpen met het maken van jouw perfecte gepocheerde ei via een Instagram post van jouw ontbijt. Vergeet #foodnessnl niet te taggen in je bericht, want ik smul graag digitaal met je mee!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties