logo
FOODSPIRATION

Getest: juice detox van drie dagen

290414094550BlogMerel6Image.jpg

Een tijdje terug werd ik via mijn Instagram (@From_Food_To_Health_Amsterdam) door Inge benaderd. Inge is samen met haar partners bezig met een nieuw concept in Amsterdam (en omgeving), namelijk de ‘DetoxBox’. DetoxBox levert vers geperste smoothies, slowjuices en notenmelk aan huis in de vorm van een sapkuur voor 1, 2 of 3 dagen. Inge kwam bij mij met de vraag wat ik als diëtiste vond van de samenstelling en de voedingswaarde van de DetoxBox. Er zijn daarnaast ook andere aanbieders van vruchten- en groentesappen, die ik onderaan dit artikel noem!

 

Ja, met juicen krijg je ook je calcium binnen

Je moet tijdens een detox ontzettend goed opletten dat je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt, anders is het ongezond. De detoxsappen van de DetoxBox die ik probeerde leveren die gelukkig. Op dag 1 kreeg ik namelijk wel 10 keer de ADH (ADH staat voor Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid) vitamine C binnen en ook ruimschoots de ADH van calcium! Persoonlijk nuttig ik bijna geen zuivelproducten meer. Ik krijg vaak de vraag hoe ik dan aan mijn dagelijkse hoeveelheid calcium kom. De meeste mensen zijn verbaast om te horen dat (groene) groenten ook veel calcium bevat en aangezien ik dagelijks flinke porties groenten eet, kom ik gewoon aan mijn ADH van calcium. Sinds ik mijn zuivel vervangen heb door havermout en groene smoothies, raak ik meer en meer verslaafd (dan ik al was!) aan groenten in de vorm van salades, sappen en smoothies.

 

Kies het juiste moment voor de detox

Het is niet makkelijk om 3 dagen helemaal niets met eten te doen. Je moet er geestelijk wel klaar voor zijn. Je moet je sociaal een beetje terugtrekken, want je geplande etentjes en lunchjes kunnen niet doorgaan. Ik kookte wel voor mijn vriend en om mezelf in bescherming te nemen kookte ik express dingen die ik niet lekker vond (maar hij wel uiteraard). Daarnaast hou ik van het ‘knagen’ op mijn voedsel, eten bereiden, uren in de keuken staan, boodschappen doen, nieuwe recepten proberen en mijn ‘food’ te instagrammen, haha! Wat leuk is aan de DetoxBox is dat het erg persoonlijk is. Ze sturen je persoonlijke mails om je te coachen en geven je tips over wat je moet doen als je bijvoorbeeld last hebt van een misselijk gevoel en hoofdpijn. Dit geeft een fijn steuntje in de rug. 

 

 

Ervaring met de detox

De eerste dag was zwaar voor me. Ik kon het niet laten om toch een beetje op bleekselderij te knagen (wat gelukkig wel mocht). Maar halverwege de 2e dag kwam er een soort algehele rust over me. Mijn lichaam voelde licht en ik vond het steeds fijner om helemaal niet na te hoeven denken over eten. De derde dag vond ik heerlijk en toen ik klaar was had ik niet eens zo een behoefte om weer vast voedsel te eten.

 

Wat ook heerlijk is aan zo'n box is dat je voor 3 dagen ‘je eten’ al in huis hebt. Hierdoor wijk je niet van je pad af. Wanneer je zelf eigen sappen maakt (wat natuurlijk ook heel goed is!), kom je meer in aanraking met vast voedsel, dit kan het iets moeilijker maken. Wanneer de sappen al klaar zijn kost het je natuurlijk ook weinig tijd en moeite. Dit is ook de reden waarom ik het de modellen van Modelworkout aanraad, aangezien de meiden vaak weinig tijd hebben om hun eten te bereiden. Omdat zij zo druk zijn, zijn de juices ideaal voor ze om mee te nemen naar castings en shoots!

 

Maar nogmaals qua voedingswaarde of effect maakt het niet uit of je je eigen sappen maakt of het laat bezorgen. Het is maar net wat je zelf als prettig ervaart! Mocht je sapjes willen laten bezorgen, dan kun je o.a. kiezen uit de volgende aanbieders:

 

Frecious
Koudgeperste sappen met zowel groenten als fruit, die geen conserveringsmiddelen bevatten.

DetoxBox
Bevat voor elke dag 3 slowjuices vol vitamines en mineralen, plus een dagelijkse groene smoothie en een halve liter notenmelk.

Sapmeesters
Biedt ook een detox pakket met smoothies, sap shots en voedingssupplementen.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties