logo
FOODSPIRATION

Getest: Rauw eten tot 4 uur ’s middags (Raw till 4)

220514103117foto2.jpg

Op Instagram zie ik de laatste tijd steeds meer Raw Vegan recepten voorbij komen. De foto’s zijn net schilderijtjes die mij helemaal wild maken om een kleurrijk ontbijt en lunch te maken. Via The Banana Girl kwam ik bij het Raw till 4 dieet. Rauw veganistisch eten tot 4 uur ’s middags leek me niet al te moeilijk vol te houden.

 

 

Mijn ervaring met Raw Till 4

Ik dacht dat ik het me wel even zou gaan lukken. 7 dagen tot 4 uur ‘s middags Raw Vegan eten en ’s avonds lekker een warm maaltje naar binnen schuiven. Dat moet toch niet zo moeilijk zijn? Hmm, ik vond het nog een aardige challenge. Officieel heb ik het 5 dagen vol kunnen houden om rauw veganistisch te eten tot 4 uur ‘s middags. Het ontbijt ging me best goed af. ’s Ochtends heb ik niet echt trek in brood of hartigheid, maar juist zin in een frisse en zoete hap. Nu de zomer om de hoek kijkt, heb ik heerlijk ontbeten met fruitsalades, smoothies of een overnight oatmeal porridge. Dat ging me nog aardig af…

 

 

Dan drink ik verder normaal om een uur of 11 koffie, ja véél koffie (3 volle koppen per dag). Dus daar heb ik 4 dagen afstand van moeten doen, om het te vervangen door veel water en witte thee. Dan eet ik voor de lunch bij de koffie nog een tussendoortje; vaak weer eens stuk fruit. Een gespikkeld banaantje vind ik echt hééérlijk. Dus je kan wel nagaan dat ik in ieder geval genoeg fruit naar binnen werk!

 

 

Maar dan de lunch, een rauwe veganistische lunch… Ik kan zeker voor twee dagen een lekkere salade bedenken, maar om elke dag een verschillende, gevarieerde en vullende take-away lunch te bedenken – waar je de hele dag op kan teren – vond ik lastig. De 4e dag had ik genoeg van salades en nam ik mijn Rauwe Lijnzaadcrackers mee van Life Food waar ik dol op ben. Deze besmeerde ik met een halve avocado en handjevol romaatjes. Hier at ik nog een appel, aardbeien, walnoten en rozijnen bij. Dan als afternoon snack nog een mandarijntje. En dan is het als het goed is alweer na 4 uur ’s middags en kan ik me verheugen op mijn warme avondmaaltijd.

 

Als avondeten maak ik vaak gegrilde groenten, groenten uit de oven, soep en/of een vegaburger. Ik wil ook wel eens (wanneer de portemonnee het toelaat!) bij mijn favoriete tentje de Bolhoed een dagsalade verorberen.  

 

 

Al met al heb ik het nog redelijk volgehouden, alleen is het van uiterst belang dat je het goed voorbereid, het zogenaamde ‘food preppen’. Zolang ik mijn lunch meenam, hoefde ik ook er verder ook niet meer over na te denken en dat scheelt veel. In de kantine bij mijn werk heb ik helaas al weinig vegetarische keuze, laat staan voor een rauwe veganistische maaltijd. Dus één heel wijs gezegde:

 

 

Ik moet wel toegeven dat ik me een stuk lekkerder en lichter voel wanneer ik rauw veganistisch eet. Je hebt geen dip na het eten en bij lekker warm weer is er niets lekkerder dan frisse maaltijden die je energie geven! Ik weet zeker dat ik aankomende zomer nog een periode het Raw till 4 ga proberen!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties