logo
FOODSPIRATION

Getest: vastendieet

041113161132Merelblog2image.jpg

Merel test het vastendieet. Dit houdt in dat je twee dagen per week vast en maximaal 500 kcal per dag eet, en de rest van de week 'normaal' eet. Je leest hier waarom ze het probeert en hoe het haar verging gedurende de eerste week van het vastendieet.

 

Week 1 Woensdag: 

Wow, oke waar heb ik mezelf mee ingelaten… Dat denk ik nu. Het is 11:21 uur. Uh, welke dag is het ook alweer? God wat een traag geheugen al. WOENSDAG. Ja, ik ben dus aan het vasten. Sinds 15:00 gistermiddag heeft mijn maagje geen vast voedsel meer gezien, maar het ene kopje thee, na het andere kopje thee. Pff… Waarom doe ik dit? Oja, het schijnt heel goed te zijn voor je brein! Wat een work-out voor je spieren doet, schijnt vasten voor je brein te doen. Je wordt er dus scherper van! Je oerinstinct om te jagen en scherp te blijven gaat omhoog, want je moet eten zoeken. Zoals je hierboven al kan lezen word ik er ook af en toe iets minder scherp van.

 

Oke, ik zal even uitleggen hoe mijn vastendieet eruit gaat zien: ik ga twee dagen per week vasten. Op deze dagen mag ik maximaal 500 kcal per dag. Ik kan zelf kijken hoe ik dit verdeel. Nu is het in het boek dat ik gelezen heb (Het Vastendieet) zo dat ik de andere dagen mag eten wat ik wil. Maar hallo, ik ben gekke Eppie niet en heb natuurlijk een diëtistische achtergrond, dus ik weet dat dit te extreem voor je lijf is. Dus op de andere dagen zal ik tussen de 1400 en 1600 kcal eten.

 

Merel test het vastendieet voor Foodness

 

Week 1: Donderdag

The day after het vasten… Vandaag is het donderdag ik zal even verder schrijven over hoe de dag verder verliep na 12:00 gistermiddag. Eigenlijk ging het wonderbaarlijk goed! Ik moet wel zeggen dat ik af en toe licht in mijn hoofd was als ik te snel opstond, maar zo in huis was het allemaal prima te doen. Liters van mijn favoriete thee drinken (Vanille Chai van Pukka) werkte ook erg goed. Maar toen… Ik zou naar oma gaan om 16:00 dus ik ging om 15:15 de deur uit. Toen merkte ik wel dat ik nogal afwezig was: op de fiets zweefde de wereld een beetje aan me voorbij. Toen bedacht ik dat dit ook best gevaarlijk kan zijn. Gelukkig ben ik zelf veilig bij mijn autootje en oma aangekomen, maar werd ik plots superchagerijnig en moest mijn arme oma het ontgelden. Allereerst is heeft zij een huis vól lekkers en ten tweede is mijn omaatje een beetje dement en vergeetachtig. Dus ik moest honderdduizend keer uitleggen dat ik niet mocht eten, dat ik aan het vasten was en dat ik er een blog over schreef. Nee, ik wilde geen droog bisccuitje, nee ook geen dropje, neehee ook geen chocola. Hou op! Goed. Wat ik wel heb gegeten is 40 kcal aan snoeptomaatjes. Die smaakten overheerlijk.

 

Daarna ging ik met mijn neef en nicht uit eten. Gelukkig was het zo'n hip aziatisch ding dus de kaart stond vol met verse vis. Ik was alleen bang om mijn neef en nicht te vertellen over mijn dieet, omdat ik verwachtte dat zij zouden zeggen dat ik vooral lekker moet eten waar ik zin had! Wonderbaarlijk genoeg (op een 'Je krijgt een afrika-buik' grap van mijn nichtje na) waren ze lief en supportive. Oh en toen kwam het eerste gerechtje: sashimi zalm met een limoenachtige dressing. Nomnomnom! Daarna nam ik nog een salade met garnalen en coquilles genomen en vervolgens nog gestoomde coquilles. Ik had niet eens zin meer in een toetje! Al met al een prima dagje eigenlijk. Dus ik bedacht dat ik de volgende dag net zo goed meteen de tweede vastendag kon inlassen. Dan was ik er meteen ook vanaf deze week… Zo gezegd, zo gedaan.

 

Merel test het vastendieet voor Foodness.nl

 

Ik moet zeggen dat de tweede vastendag een stuk makkelijker verliep en dat niet eten je ook veel rust geeft. Je hoeft helemaal niet te denken over wat je moet gaan koken, wat je nu wilt gaan eten, wat je nog thuis hebt liggen, wat je nog aan boodschappen moet doen etc. Ik begin steeds meer te begrijpen dat vasten ook iets spiritueels heeft en dat vele godsdiensten dit doen. Je lichaam 'leeg' maken maakt ook je hoofd leeg. 

 

 

– Op de hoogte blijven? Volg Merel ook op Instagram! –

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties