logo
FOODSPIRATION

Gezocht: het lekkerste typisch Australische gerecht. Wie oh wie heeft briljante tips?

pavlova

Op 27 december vlieg ik naar Sydney, waar mijn backpack en ik 1,5 maand op zoek gaan naar de lekkerste recepten, ingrediënten en baksels. En yoga doen aan het strand. En surfen. En bikini’s passen. Maar ik dwaal af.

Het plan is om vanuit Sydney naar Byron Bay te gaan, daar minimaal een week te blijven (surfen, yoga) en dan door te reizen naar Adelaide en via de Great Ocean Road naar Melbourne te touren. Maar goed, plannen zijn er om overhoop te gooien!

Australie twelve apostels pavlova

Wie oh wie heeft er tips voor restaurants en gerechten die ik ábsoluut moet proberen? Mijn werkwijze op reis bestaat uit eindeloos veel proeven, en de gerechten die ik een applaus waard vind deel ik op Foodness inclusief recept. Kortom: jij hebt ook invloed op de recepten die ik in januari ga plaatsen!

Oh, en tips voor dat ene onontdekte strandje of het meest gezellige hostel van het land zijn natuurlijk ook wel. Reageren mag hieronder, op Facebook of op Instagram.

Duizendmaal dank!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

 • maartje says: 11th dec 15 6:00 am

  Ik ben nu al een aantal maanden in Australië, ik vind het moeilijk om echt een plek of restaurant te noemen maar ik kan misschien wel wat soorten gerechten noemen. Zoals op je foto is pavlova populair, cowlesla, kangoeroe biefstuk, wedges (zeker een keer een goede portie proberen!) En mijn favoriet: broodje hamburger met rode biet. Echt de combinatie van rode biet, kaas en hamburger is echt goddelijk. Timtams en vegimite zijn populair uit de supermarkt.
  In Sydney zou ik verder niet te veel tijd besteden aan bondi beach, coogee en bronte zijn een stuk gezelliger en minder toeristisch. Ook leuk om hier de openbare BBQ’s een keer uit te proberen. Adelaide heeft een hele leuke boulevard met gezellige eettentjes en het YHA hostel hier perfect. Vanuit Adelaide naar Melbourne moet je zeker het grampians national bezoeken. In halls gap is het caravan park heel fijn en de kangoeroes zijn daar niet te tellen. In Melbourne is een boel te beleven maar zorg dat je niet in het discovery hostel slaapt want die is echt vreselijk.
  Zelf werk ik in Coogee bij Melonhead, echt de lekkerste sapjes en smoothies die je in de wijde omgeving kan vinden en het wordt allemaal vers gemaakt met puur groente en fruit. Moo gourmet burgers is trouwens ook leuk 🙂

  • Claartje says: 11th dec 15 6:00 am

   Ha Maartje, wauw thanks voor je tips! Echt te gek! Vet toevallig: het hostel waar ik de eerste nachtjes zit in Sydney ligt aan Coogee beach, dus als je er eind dec nog werkt kom ik bij je langs voor zo’n smoothie, goed? 🙂