logo
FOODSPIRATION

Gezond blijven eten voor een strak lijf

110314164735BlogPaultje5Image.jpg

Op de vraag of je kan zien dat iemand is aangekomen moet je nooit volmondig ja zeggen. Ook niet als diegene zwanger is of uit zijn voegen barst. Als de persoon in kwestie een vrouw is dan zit je aan het antwoord al snel zo’n vijf jaar vast.

 

Ik zat met mijn vriendinnen aan de koffie en gebak toen vriendin M het vroeg. Iedereen keek elkaar aan. De spanning was om te snijden en ik propte zoveel mogelijk gebak in mijn mik als dat erin paste. Ik was niet van plan als eerst antwoord te geven. Vriendin M heeft dan wel niet het lijf van een olifant, maar wel het geheugen. Tot mijn verbazing hadden alle andere meiden hun mond ook snel volgepropt. Daar ging mijn tactiek.

 

‘Ik snap er niks van. Al een jaar lang eet ik geen suiker, brood, vlees en melkproducten meer en in plaats van dat ik me gezonder en slanker voel lijk ik alleen maar op te blazen.’

‘Eet je soms meer bonen? En zie je je vriend nu minder?’

‘Nee ik zie hem eigenlijk alleen maar meer.’

 

 

Vriendin M is model van het type 'daar ga je niet naast zitten', want dan krijg je zelf een complex. Ik hoef haar nooit te vertellen om te gaan sporten, eerder juist om iets minder te bewegen. Ze traint net als de andere modellen die de trainingen van Model Workout volgen alleen met lichaamsgewicht. Ze staat alleen in cardiolessen en af en toe om haar lichaam een extra stimulans te geven doet ze aan krachttraining. Nou hoor ik meteen allerlei mensen uit mijn eigen vak moord en brand schreeuwen over dat krachttraining essentieel is, maar dat ligt er maar net aan wat voor lichaam je wenst te boetseren. Zij mag namelijk van haar agency geen duidelijke spiermassa ontwikkelen.

 

Anyway, ik bestelde nog een gebakje of twee en vroeg me hardop af of het niet gewoon door de lente komt. De zon schijnt eindelijk volop. Iedereens lichaam komt uit de winterslaap en je moet toch je beste beentje voorzetten. Ik bedoel als de bloemetjes en de bijtjes en de vogeltjes erop los gaan dan zal onze biologische klok ook wel meewerken. Zo bleek uit meerdere studies dat het uitvoerig bedrijven van de liefde aardig wat calorieën verbrand, maar dat het vrouwelijk lichaam daardoor ook weer meer hormonen aanmaakt die de aanmaak van rondingen zeg maar bevordert. (Overigens verbrand je natuurlijk geen calorieën als je er als een zoutzak bij blijft liggen. Twintig minuten noeste arbeid schijnen op zijn minst 200 calorieën te verbranden en als je het echt goed doet heb je alle hoeken van het huis weer gezien!)

 

Model Workout trainer Paultje

 

‘Met andere woorden lieverd: ik denk dat je te veel seks hebt.’

‘Nou Paultje, dat zou dan ook gelijk verklaren waarom jij zo dun bent!’

De overig aanwezige vriendinnen hielden al geruime tijd wijselijk hun mond dicht. Dat zou misschien kunnen komen doordat ik ze anders in onze eerstvolgende training van Model Workout helemaal af zou matten.

 

Model Workout: gezond blijven eten voor een strak lijf

 

Het is natuurlijk een ideaalbeeld dat je door een flinke workout in bed af zou kunnen vallen, maar als je net als ik het hardst staat mee te blèren op Single Ladies van Beyoncé raad ik je toch vooral aan, met het oog op de lente en dan de zomer in bikini, vooral door te gaan met gezond eten en bewegen en boven alles vooral je hersens te gebruiken. Want als er iets belangrijk is om te trainen, dan is dat het wel!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties