logo
FOODSPIRATION

Gezond, lekker én verantwoord: De kracht van açaí besjes

De kracht van açai besjes

Übergezond bezig zijn, maar ook wat doen voor de samenleving? Oh ja – het is ook wel fijn als het nog lekker is? Dan ben je bij Amazonia aan het juiste adres voor açaí. Danique ging voor Foodness langs bij dit merk dat superfoods verkoopt die echt ‘super’ zijn (want: van kwaliteitsingrediënten die op een verantwoorde manier verkregen zijn en doet ook nog eens wat doen voor de samenleving). Maar wat is açaí nou eigenlijk precies? En waar komt het vandaan? En waarom is het gezond?

De kracht van açai besjes

Waarom bevroren?

Hoewel het vooral belangrijk is om gezond en gevarieerd te eten, kan het zeker geen kwaad om zo nu en dan superfoods als aanvulling op je eten te gebruiken. Amazonia heeft een Raw voedingsassortiment dat bestaat uit verschillende voedingssupplementen en proteïneproducten. Al deze Raw blends zijn precies zoals Moeder Natuur het bedoeld heeft; ze hebben namelijk 0 toegevoegde goedjes. Maar het paradepaardje is de bevroren açaí, die verpakt is als een blok bevroren pulp. De açaí bes is een besje uit het Amazonegebied, dat boordevol zit met aminozuren, vezels, vitaminen en mineralen. En nu hoor ik je denken, gewone besjes zijn toch ook prima? Helemaal gelijk in, maar dit kleine schattige açai besje heeft wel 2 tot 3 keer zoveel anti-oxidanten. Dus… De frozen açai van Amazonia wordt binnen 24 uur nadat het geplukt is ingevroren, om zo die belangrijke antioxidanten te behouden. Als dit niet zou gebeuren, zou de açai nog steeds hetzelfde smaken en er nog steeds als het mooie schattige besje uitzien, maar de belangrijkste antioxidanten zouden dan verloren gaan – en dat willen we natuurlijk niet!

What about het regenwoud?

Niet alleen het eindproduct, ook de mensen die het besje plukken en het gebied waar het besje groeit, zijn belangrijk. Zonder hun geen açaí voor ons! Amazonia zorgt daarom goed de mensen én het gebied waar de açai het vandaan komt: de Braziliaanse Amazone. Onder andere door actief betrokken te zijn bij het behoud van het regenwoud –aah vandaar die naam!- en hulp te bieden aan zo’n 4000 lokale families die helpen om datzelfde regenwoud te behouden. Daarnaast zijn alle verpakkingen en brochures van Amazonia gemaakt van gerecyclede producten. Want iedereen neemt maar van de aarde, maar is het niet net zo belangrijk om iets terug te geven?

De kracht van açai besjes

Maarre, hoe smaakt het? Ik ben zelf vooral fan van de cacao frozen açaí. Je doet het in de blender samen met een banaan en je hebt een heer-lijk toetje klaarstaan. Maar ook als ontbijt doet açaí het heel goed: wat dacht je van een Açai smoothie bowl met banaan en cacao nibs? Niet alleen super verantwoord na dat rondje hardlopen, maar ook nog eens vet lekker! Voor mij is het namelijk vooral belangrijk dat het eten dat ik eet lekker is – en als het dan ook nog eens gezond is, ben ik helemaal een blij ei. En iedereen kan net zo’n blij ei worden, want alle producten passen binnen elk dieet, het complete assortiment is namelijk gecertificeerd biologisch, glutenvrij, raw, vegan en vrij van geraffineerde suikers. En er is nóg meer goed nieuws! Waar het eerst alleen mogelijk was om een doos met 60 stuks van die pakjes bevroren acai pulp te kopen, is het vanaf 1 december ook mogelijk om via Foodora pakjes van 5 te laten bezorgen – doei volle vriezer. Need I say more? Inslaan die hap!

Liefs,

Danique

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties