logo
FOODSPIRATION

Gezond & verantwoord: 3-gangen kerstmenu

Het gezonde, maar oh zo lekkere 3 gangen kerstdiner

Jaaaa, de kerstdagen zijn weer in aankomst! Natuurlijk verheugen we ons al op alle lekkere versnaperingen – dat doe ik, Mandy, in ieder geval wel. Ondanks dat we allemaal graag tonnetje rond eten (duhhhh), hoeft dit natuurlijk niet. Je kunt het roer een keer compleet omgooien en de uitdaging aangaan om een gezond kerstdiner te maken. Misschien bevalt het wel hartstikke goed. Ik heb daarom voor jullie een 3-gangen kerstmenu samengesteld met mínder dan 800 calorieën.  Gewoon, zodat we met Oud en Nieuw nog in onze jurkjes passen! En gezond kan zo lekker zijn, mits je een beetje creatief bent. Kijk je mee?

Het gezonde, maar oh zo lekkere 3 gangen kerstdiner

Voorgerecht: Pompoensoep met kerrie

Soep kan altijd en de meeste mensen vinden het lekker! Deze heerlijke pompoensoep is makkelijk te bereiden, zo kun je lekker de meeste tijd besteden aan het eten en de gezelligheid i.p.v. het eten maken, want daar wordt niemand gelukkig van. Check hier het recept voor deze pompoensoep met kerrie.

 

Het gezonde, maar oh zo lekkere 3 gangen kerstdiner

Hoofdgerecht: Vega ovenschotel met quinoa, feta en gegrilde paprika

Een simpele, maar heerlijke ovenschotel boordevol groenten. En het fijne is, je kunt hem de dag voor kerst al klaarmaken. Zo hoef je hem op de dag zelf alleen nog maar in de oven te schuiven et voilà, je hoofdmenu is klaar. Bekijk het recept hier.

 

Het gezonde, maar oh zo lekkere 3 gangen kerstdiner

Nagerecht: Gezonde banaanijsjes met chocola

Deze ijsjes voldoen helemaal aan de zoete chocolade cravings, maar  voorkomen dat de knoopjes van je broek springen. Het mooie is, deze gezonde banaan-ijsjes kun je de dag voor kerst al maken en gewoon in de vriezer parkeren tot wanneer je ze nodig hebt. Ideaal toch?!

Heb je zelf suggesties voor een gezond en lekker kerst 3 gangen diner? Deel ze dan met mij en de andere lezeressen, door hieronder te reageren!

Fijne kerstdagen!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties