logo
FITSPIRATION

Een gezonde mond begint bij… je tong!

Gezonde mond tong

Als je tong netjes schoon is, vrij van bacteriën is en je bent gezond, heeft deze een roze kleur. Heb je een wittere tong of zit er een soort wit laagje bovenop? Dan heb je waarschijnlijk last van ’tongbeslag’ (oftewel: een witte aanslag op je tong). We know, niet de meest smakelijke term… Witte aanslag op de tong hoeft niet persé een probleem te zijn maar je kunt er toch beter voor zorgen dat de witte aanslag verdwijnt, omdat je de daarmee aanwezige bacteriën ook meteen vaarwel zegt. Kortom: mondgezondheid is belangrijker dan je denkt, dus in deze blog vertellen we je er graag meer over! 😉 En we horen je denken: dit weet je inmiddels wel maar wij durven te wedden dat dit tóch (nog) niet helemaal het geval is…

De meeste mondklachten ontstaan op de tong

Het merendeel van mondklachten zoals een slechte adem, een vieze smaak of witte aanslag op de tong ontstaan in de mond zelf en dan met name op de tong. Deze is natuurlijk niet super makkelijk schoon te houden en al helemaal achteraan kom je niet overal even goed bij. Daarnaast hebben bacteriën ook nog eens de neiging in het slijm te kruipen en zich hier te nestelen. Brrr…Gelukkig zijn er genoeg dingen die jij kan doen om een optimale mondgezondheid en frisse adem te krijgen. Wij verzamelden deze tips voor je!

Een gezonde mond door borstelen en schrapen 

Wil je het tongbeslag het liefste aanpakken met een borsteltje? Dan is de OraBrush een goede tip die we kunnen geven. Aan het uiteinde van een OraBrush zit namelijk een speciale schraper. Wanneer je deze samen met de Liquigel gebruikt, versterken deze elkaars werking. Als je eenmaal de gel op je tong hebt aangebracht, is het zaak dat je deze er weer goed afhaalt nadat de gel zijn werking heeft gedaan. Dit doe je met de schraper aan de OraBrush. Met de schraper ben je er zeker van dat er geen restjes achterblijven en je alles weghaalt. Op die manier pak je de bacteriën op je tong snel en effectief aan. Het resultaat? Een schone, roze tong. 

De OraBrush heeft veel zachtere haartjes dan een gewone tandenborstel zodat je de mond en tong veilig kunt reinigen zonder deze te beschadigen. Je tong poetsen gaat namelijk niet hetzelfde als je tanden poetsen ;-). Door de vorm van de borstel en de flexibele haartjes kun je op elk plekje in de mond komen zodat deze overal goed gereinigd wordt. De OraBrush is eenvoudig schoon te maken want na gebruik spoel je deze gewoon af onder de kraan. 

Een slechte adem tegengaan met… druppels!

Ook met druppels kun je je tong goed reinigen en een vieze smaak of slechte adem tegengaan. De California Breath Powerdrops Tongue zijn hiervoor de perfecte oplossing. Deze druppels kun je gebruiken bij meerdere mondklachten. Ze zorgen er namelijk niet enkel voor dat het tongbeslag verdwijnt en je tong weer gezond en mooi roze wordt. Ook gaan ze een slechte adem tegen, pakken de schadelijke bacteriën op de tong aan en voorkomen dat deze zich afzetten op de amandelen. Zo pak je meerdere problemen in één keer aan! De druppels zijn volkomen veilig te gebruiken en zijn mondvriendelijk. Je mag ze zo vaak gebruiken als je maar wilt en dat levert geen problemen op. Per keer heb je slechts twee tot drie druppels nodig om je tong te reinigen en een frisse adem te krijgen. De druppels werken op basis van natuurlijke ingrediënten met een antibacteriële werking en zorgen direct voor een frissere smaak. 

Spoelen met mondwater tegen witte aanslag 

Een goede manier om een witte aanslag op de tong aan te pakken en een slechte adem kwijt te raken, is spoelen met mondwater. Uiteraard heb je veel verschillende soorten mondwater en waarschijnlijk kies je het liefst voor een product zonder alcohol, SLS of suiker. Met Oravall mondwater kun je je mond goed én veilig reinigen. Dit mondwater werkt op basis van actieve zuurstof en zorgt ervoor dat je meer speeksel aanmaakt, waardoor je mond gehydrateerd wordt. Door de aanwezigheid van meer vocht groeien de al aanwezige bacteriën niet verder en komen er ook geen nieuwe meer bij. Door de bacteriën tegen te gaan voorkom je witte aanslag en een slechte adem. Extra fijn: er zit een pepermuntsmaak aan die meteen verfrissend werkt. 

Wist je dat… het probleem soms in de neus ontstaat?

Bacteriën zich ook nestelen in neusslijm? Maak je dat op een bepaald moment erg veel aan, bijvoorbeeld omdat je verkouden bent of last hebt van een allergie? Dan loop je ook kans dat je daardoor een witte aanslag op de tong krijgt. De bacteriën in het slijm willen nog wel eens aan de wandel gaan en kunnen dan ook in de keel of op de tong terechtkomen. Als je meer neusslijm aanmaakt dan normaal, dan wordt de natuurlijk reinigende werking van het speeksel geblokkeerd en pak je daar geen schadelijke bacteriën meer mee aan en krijg je problemen. Om dit te voorkomen kun je neusdruppels zoals TonsilFresh Nasal Sinus Drops gebruiken. Deze pakken bacteriën aan en zorgen ervoor dat je minder neusslijm produceert die voor witte aanslag op de tong kan zorgen. 

De neusdruppels zijn niet verslavend en kun je dus veilig zo vaak gebruiken als nodig. Zorg ervoor dat je je tanden poetst en je neus snuit voordat je druppelt, bij voorkeur één tot twee druppels in ieder neusgat. Dit laat je vervolgens even intrekken. Mocht je wat doorslikken dat in je mond gekomen is, is dat niet erg maar het is wel goed om de restanten te verwijderen zodat je de daarin actieve bacteriën ook kwijtraakt.

Wedden dat jouw mondgezondheid er met deze tips stukken op vooruit gaat? Thank us later! 😉

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties