logo
FOODSPIRATION

Gezonde ochtendrituelen: Paultje wordt er zuur van

110714170733water.jpg

Soms is beginnen het moeilijkste dat er is. Beginnen met sporten, stoppen met roken, minder suiker eten, meer vitamines binnenkrijgen, instrument bespelen of een cursus huurmoordenaar. 

 

Soms is doorzetten en niet opgeven het allermoeilijkste. Wat nog veel erger is om te doen is natuurlijk vals spelen.

 

Vol goede moed was ik begonnen om elke dag te starten met een glas water met citroen. Al snel voegde ik er munt aan toe, wisselde ik de citroen met grapefruit af, deed ik er al snel wat ander fruit bij en uiteindelijk betrapte mijn logerende zusje mij op het toevoegen van een paar druppels wodka lime. Persoonlijk vond ik het een perfect begin van de dag. Tip: probeer dit recept voor water met een smaakje!

 

citroen, paultje column, model workout

 

Nou heb ik Claartje ook al op een verplicht Model Workout ochtendritueel gezet van een uur maar ik zal eerlijk bekennen dat ik er zelf de grootste moeite mee heb. Het hele concept is een gezonde en bewuste start van je dag te maken. Een uur de tijd nemen om bewust te eten en te drinken en een rondje ochtendgymnastiek te doen. Ik vond de wandeling richting toilet en koffieapparaat meestal wel voldoende, maar een potje stretch- en balansoefeningen doet natuurlijk helemaal wonderen voor je alsmaar ouder wordende en verlepte lichaam.

 

Eigenlijk ben ik gewoon een zuur kind. Ik ben de citroen in de fruitschaal. When life gives you lemons you get me! Toch kleven er zeer fijne voordelen aan een citrusvrucht. Wanneer je vel uitgedroogd is, geven citrusproducten extra ondersteuning bij de verzorging en herstel van de huid. Wanneer je huid veel vocht verliest, bijvoorbeeld tijdens sporten of op een warme zomerdag, moet je de vochtbalans herstellen. Zowel de schil als de vrucht zijn van groot belang bij de frisheid en glans van de huid. In de schil bevinden zich kliertjes met etherische oliën die zorgen voor de frisse geur, terwijl onder de schil zich de bitterzure stoffen bevinden die hun bekende samentrekkende werking hebben. Citrusvruchten bevatten ook veel vitamine C. Deze vitaminen hebben als eigenschap het bindweefsel van de huid te versterken. Daarnaast is je eigen gemaakte citruswater dorstlesser tijdens het sporten beter dan alle gefabriceerde sportdrankjes!

 

 

Welke soorten fruit zijn nu eigenlijk een citrus? Hier de 8 meest voorkomende:

Citroen

Grapefruit

Limoen

Kumquat

Sinaasappel

Mandarijn

Pomelo (kruising tussen grapefruit en pompelmoes)

Ugli (kruising tussen mandarijn, grapefruit en sinaasappel en vernoemd naar je moeder)

 

Toch kan ik je vertellen dat niet alleen de mammoeten en dino’s onder ons moeite hebben met het opstarten. Model L en Model S zijn nog heerlijk aan het puberen en ondanks dat ze redelijk braaf de workouts van Model Workout doen moet ik ze er vaak aan herinneren hun ochtendritueel uit te voeren. Daarom hebben we de balansoefeningen als ultiem begin gekozen want wat is er nou heerlijker dan een uur lang uitgebalanceerd je dag te beginnen?

 

Het antwoord: Wodka met een limoen erin! 

Ghehe…

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties