logo
FOODSPIRATION

Gezonde pure & rauwe chocola: win 3x pakket met 3 doosjes Lovechock Rocks [AFGELOPEN]

120514175341loverocksimage.png

Zoals onze Hanneke al beschreef werd cacao lang geleden door Mayapriesters al gezien als bijzonder: zij offerden cacaobonen aan hun goden. Cacao is een heuse superfood, wat betekent dat chocola dus ook bijzonder gezond kan zijn. Let wel: kán. Dit betreft namelijk alleen zo puur mogelijke en liefst rauwe chocolade. De Lovechock Rocks zijn dat: puur en rauw. Joehoe! Nog leuker is dat Foodness 3 pakketten met de drie verschillende smaken van deze Rocks mag weggeven! Daarover later meer, eerst even terug naar (rauwe) cacao. Wat zit daar eigenlijk in dat zo bijzonder is dat zelfs bekende goeroe’s het ons aanraden?

 

rauwe chocola, Lovechock rocks

 

Magnesium

Wist je dat een van de redenen waarom vrouwen zin hebben in chocola wanneer ze ongesteld zijn, waarschijnlijk komt doordat ze een magnesiumtekort hebben? In cacao zit heel veel magnesium, en dit alkalische mineraal heb je onder andere nodig voor je hart, een soepele darmperistaltiek (met andere woorden: goed kunnen poepen) en sterke botten. Heel veel mensen hebben een magnesiumtekort, dus dat is een goed excuus om elke dag een stukje pure chocola te eten!

 

Antioxidanten

Van alle voedingsmiddelen bevat cacao het meeste antioxidanten; van polyfenolen tot catechinen en flavonoïden. Antioxidanten beschermen je tegen ouderdomsziekten, doordat ze voorkomen dat vrije radicalen je cellen beschadigen. Ze zouden daardoor ook o.a. je huid mooier houden, maar critici zien daar nog geen wetenschappelijk bewijs voor.

 

IJzer, chroom, mangaan, zink

Spoorelementen heb je niet in grote hoeveelheden nodig, maar je hebt ze wel nodig. IJzer en mangaan houden je bloed gezond en zorgen dat er voldoende zuurstof mee kan worden vervoerd in de vorm van hemoglobine. Chroom is nodig om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden, zink is overal goed voor: je huid, lever, alvleesklier en immuunsysteem.

 

Dan hebben we het nog niet eens gehad over koper, vitamine C, fenylethylamine, serotonine, anandamide en tryptofaan! Het moge wel duidelijkzijn: cacao zit vól goeds. Met een hele belangrijke ‘maar’: dit geldt vooral voor rauwe cacao. Van al deze voedingsstoffen verdwijnt namelijk een deel wanneer de cacao verhit wordt. Om optimaal te profiteren van al het goeds van cacao kun je dus het allerbeste rauwe chocola eten. Bijvoorbeeld van het merk Lovechock, dat onlangs de ontzettende leuke Lovechock Rocks uitbracht. Deze heerlijke balletjes zijn een drie-eenheid van rauwe chocolate, superfood en een snufje van het superkruid reishi. Ze bestaan uit zoet fruit en knapperige noten overgoten met een goddelijk laagje raw chocolate, superfoods en reishi.

 

rauwe pure chocola, Lovechock rocks

 

Win: 3x pakket met 3 doosjes Lovechock Rocks (AFGELOPEN)

 

In een pakket zitten de drie verrassende smaken Lovechock Rocks: Mulberry/Hemp Seed, Almond/Cinnamon en Raisin/Coconut. Wil jij dit winnen? Doe mee!

 

– Reageer op dit artikel en laat weten met wie jij jouw Lovechock Rocks gaat delen als je wint (taggen maar!) en natuurlijk waarom.

– Kopieer je reactie en plak deze in een mail, die je ovv je naam en adres stuurt naar info@foodness.nl.

– Roep je vrienden op jouw reactie te liken. De reactie met de meeste likes wint sowieso 1 van de 3 pakketten! De andere twee zullen we blind verloten.

 

DEZE WINACTIE IS INMIDDELS AFGELOPEN. Wisleny, Esther, Suzan; gefeliciteerd! Jullie hebben alledrie inmiddels bericht ontvangen per mail.

 

 

 

Deze actie loopt t/m 30 juni. Winnaars krijgen bericht per mail.

 

Bronnen:
Kris Verburgh, Voedselzandloper
David Wolfe, Superfoods

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties