logo
FOODSPIRATION

Goede voornemens: wijn en pannenkoeken

311213090303BlogAngelagoedevoornemensimageopmaat.jpg

Laat ik ermee beginnen jullie een onwijs goed nieuw jaar te wensen: gelukkig nieuwjaar! Hebben jullie de feestdagen zonder extra kerstkilo’s overleefd? Die kans is groot: uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat de feestdagen gemiddeld zorgen voor slechts 0 tot 1.7 kg aan extra gewicht. Als je na kerst en oud & nieuw een paar daagjes je dagelijkse wijntje en kaasje laat staan en in plaats van uit te buiken voor de tv een flinke wandeling maakt, heb je die kilootjes er zo af (meer hierover vind je in dit artikel). Dit lijkt me sowieso een heel goed voornemen voor 2014: meer bewegen en minder alcohol drinken.

 

Nog meer bewegen?!

Nu zou ik persoonlijk niet weten waar ik in vredesnaam de tijd vandaan moet halen om meer te bewegen. Niet zozeer omdat ik zo’n druk baasje ben (hoewel de tijd dat ik doelloos zapte om tijd te doden en uitsliep tot 1 uur ’s middags een eeuwigheid geleden lijkt), maar meer omdat de teller die het aantal wekelijkse avondjes sporten aangeeft bijna altijd 6 aangeeft. Is het minder dan ben ik tot laat aan het werk of ziek, zwak en misselijk. Aangezien ik dat laatste bijna nooit ben, sport ik dus vrijwel standaard 6 dagen per week.

 

Meer Merlot

Wat betreft het drinken van alcohol valt er echter nog wel heel wat winst te behalen. Kort geleden kreeg ik van een personal trainer de tip dat ik best twee wijntjes per dag mag drinken, mits het om Merlot gaat. In rode wijn zit namelijk de stof resveratrol, die vermoedelijk werkt als een antioxidant, wat op haar beurt wordt gelinkt aan het verkleinen van het risico op het krijgen van kanker en bijdraagt aan de gezondheid van het hart en bloedvaten.Waarom precies Merlot? Ik heb het de beste man niet gevraagd, maar ik vermoed dat dit te maken heeft met het suikergehalte. Merlot is wijn van een druivensoort die procentueel gezien het minste suikers bevat.

 

 

Totdat ik deze tip kreeg dronk ik best zo nu en dan een rood wijntje of rummetje, maar ik hield alcohol voor het weekend, voor de gezellige momentjes waarop ik even ultiem wilde ontspannen. Maar nu mocht ik dus ineens elke dag Merlot drinken. Wat zeg ik, twee! Laat ik nu net gek zijn op Merlot… Dat het procentueel gezien weinig suikers bevat in vergelijking met andere wijnen is dan ook van ondergeschikt belang, haha!

 

Enfin, je begrijpt: het hek was van de dam. Met lede ogen zag vriendlief aan dat ik dagelijks met een fles wijn op tafel mijn blogposts tikte. Lede ogen ja, want het moment dat de fles werd ontkurkt verschoof toch steeds meer naar het middaguur en wordt het ’s avonds onverwacht gezellig, dan wordt twee wijn toch snel vier wijn. Mijn goede voornemen voor 2014 is daarom: wijn bewaren voor het weekend en speciale gelegenheden en daarbij maximaal 2 glaasjes per dag drinken. 

 

 

Is jouw voornemen ook om in 2014 (nog) gezonder te gaan eten? Hieronder heb ik een aantal suggesties gedaan voor lekkere, gezondere alternatieve voedingsmiddelen.

 

5 gezonde alternatieven:

1. Pannenkoeken van boekweitmeel (glutenvrij) in plaats van brood

2. Rauwe, pure chocolade in plaats van gewone chocolade

3. Noten in plaats van snoep

4. Stevia in plaats van geraffineerde (tafel) suiker

5. Kokosolie in plaats van gewone boter

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties