logo
FOODSPIRATION

Healthy hotspots in New York

290914120016foto11.jpg

Mijn plan was om daar te blijven en niet meer terug te komen. Blijkbaar heb ik toch het vliegtuig terug gepakt en zit ik hier in Amsterdam, elke dag terug te denken aan de fantastisch reis die ik met mijn vriend maakte naar New York. In zes dagen hebben we meer dan 650 foto’s gemaakt. ‘Waar heb je in godsnaam zoveel foto’s van gemaakt?!’ vroeg mijn vader. Nou pap, je zult zien waarvan.

 

 

Ik wist dat New York een paradijs was voor health freaks, maar wow, het heeft zelfs mijn stoutste dromen overtroffen. Op elke hoekje kan je een vers sapje, veganistische zoetigheid of een gezonde granola-bar krijgen. Ik zou dolgraag uren willen vertellen over hoe briljant deze stad is, maar lets just cut the crap. Voor een heerlijk uitgebreid verslag van mijn New York ervaring, check de laatste blogpost op mijn eigen blog. Dan gaan we nu over tot de orde van de dag: de vijf plekken in New York die je absoluut móet bezoeken, food-wise.

 

 

Mijn 5 favoriete Healthy Hotspots in New York:

 

1. The Butcher’s Daughter

Ik smulde van een kokos-yoghurt parfait met verse frambozen, bramen en groene appel, besprenkeld met kokos-goji-berry granola. Serieus, hier kon ik nog drie bakken van op. Het interieur van de Butcher’s Daughter is geweldig en zo kleurrijk. Smoothies, tarwegras, sapjes, verschillende soorten thee, koffie, notenmelk, sandwiches, soepen, salades, havermout, porridges, fruit, borrel snacks, bijgerechten, burgers en zoetigheden. NOEM MAAR OP. The Butcher's Daughter heeft het.

 

 

Een perfecte spot om je laptopje open te klappen en de hele dag te worden voorzien van zalig eten. Ja dit ís en blijft een dikke vette favoriet.

 

 

 

2. Pure Food & Wine

 

Vergeleken met Europa hebben restaurants in Amerika (naar mijn mening) niet veel sfeer. Alles is massaal, ongezellig en wordt in mega porties geserveerd. Maar Pure Food & Wine is een heel romantisch restaurant waar je prachtig in de binnentuin kunt zitten tussen de buitenlampjes. Het is een rauw veganistisch restaurant met hele speciale gerechten en alles smaakte écht goddelijk. En oja, ze serveren echt gevaarlijk lekkere saké cocktails.

 

 

Als voorgerecht kozen we voor de crepe met witte asperges, peer en rucola-pistachekaas, (YUM) mustard dragon en pistache olie. Wauw. Ook kozen we voor boerenkool Caesar roll met avocado, ingelegde uitjes, knapperige boerenkool, Caesar dressing, pompoenzaad-parmezaanse-kaas (WAT?) en jalapeno’s.

 

 

Tja. Dit was binnen 2 minuten OP. Verassend. Als hoofdgerecht namen we bloemkool en zoete mais polenta met perziken en radicchio, cherry tomaatjes, gezoete pistachenoten, cashew-kaas met een avocado-pistache vinaigrette. Verder smulde we van een courgette en tomatenlasagne met basilicum-pistachepesto, zongedroogde tomatenmarinade en een (jawel) macadamia-pompoenzaad-ricotta.  

 

 

3. Liquiteria

 

Liquiteria is gewoon één van die tentjes waar je dolgraag boven zou willen wonen. Ik zou hier elke dag (honger of niet) iets willen halen. Deze smoothie- en slow juice bar heeft alles wat je hartje begeert. Het personeel is super vriendelijk, het is er heel schoon en –best part of all- je kan álles proeven.

 

 

Ik koos een ‘Green Monster’ met blauwe bessen, aardbeien, bananen, appelsap, gedroogde super greens & fat burner (ze heeft het drie keer uitgelegd wat het was en tja, laten we zeggen dat het in ieder geval goed was voor de vetverbranding). 

 

 

Mijn vriend koos een ‘Açai bowl’ met spirulina, super green food, appelsap, verse vanille-amandelmelk, een topping van banaan, verse blauwe bessen & granola. Alle smoothies kunnen aangepast worden; bijv. met wel of geen honing. Verder kan je ontbijten met een banaan, wortel of chia muffin. Vervolgens kan je smullen van een lekkere Aziatische vegetarische quinoasalade, om het vervolgens af te blussen met een power brownie en een raw chocolate chia pudding. Ik zeg; prima dagje vertoeven zo hier in Liquiteria.

 

Kijk op de website voor de verschillende locaties in New York.

 

 

5. Beyond Sushi

 

Sushi is één van de dingen die ik echt mis nu ik veganistisch eet. Nou, ik mis helemaal niets. Deze Vegan Sushi van Beyond Sushi staat absoluut. Op. Nummer 1. Aanschouw the Might Mushroom Roll.

 

 

Met ons ontbijt nog net achter de kiezen, besloten we hier maar wat te bestellen. Ach arme wij, teveel keuzes, teveel eten en te weinig ruimte in onze buikjes. Ja, dit is de reden waarom ik van elke hap foto’s maak; om jou hiervan mee te kunnen laten genieten. Beyond Sushi zit bij Chelsea Market en is de perfecte plek om brunch of lunch te halen en mee te nemen om vervolgens bij Highline Park op te peuzelen. Als je dan toch bij Chelsea Market bent, loop dan meteen langs bij One Lucky Duck; een goddelijke veganistische shop waar je wel even een uurtje zoet bent.

 

Voor nog meer uitgebreid verslag van hotspots zoals Wholefoods, Caravan of Dreams en nog véél meer kun je een kijkje nemen op mijn blog.

 

Ik hoop dat je hebt kunnen genieten en ik snap dat jij nu het eerste beste vliegtuig naar New York pakt (dan kruip ik in jouw koffer en nestel ik mij in Wholefoods Market).

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties