logo
FOODSPIRATION

Maaltijd to go: Healthy maaltijden om mee te nemen!

lunch om mee te nemen

Afgelopen weekend maakte ik een lange treinreis van mijn huisje in Amsterdam naar mijn ouders in Assen. Als ik zo’n lange reis voor de boeg heb, vind ik het vaak handig om fatsoenlijk eten mee te nemen, als lunch of zelfs als avondeten. En daaruit bedacht ik het onderwerp voor dit nieuwe blogje voor Foodness: Awesome to-go-maaltijden, want die zijn er!

4 Lunch maaltijden om mee te nemen

#1 Sushi als maaltijd to go

maaltijd to go

Heb je je bijvoorbeeld ooit bedacht dat je gewoon sushi kunt eten in de trein? Of beter gezegd; zelfgemaakte sushi? Heerlijk! Gegarandeerd jaloerse blikken in de trein of in de collegezaal. Hoe je dat dan doet? Nou, maak een sushi-bowl klaar, maar dan in een meeneembakje. Het uitgebreide recept vind je hier.

Let wel op bij dit recept: avocado wordt snel bruin, dus wacht geen uren met opeten en vis is ook écht vers het lekkerst. Dus tenzij je kiest voor gerookte zalm, of helemaal geen vis, zou ik aanraden om het niet te lang te laten staan.

#2 Couscous als lunch om mee te nemen

gezonde lunch meenemen in tupperware

Een beetje een normalere to-go-maaltijd – maar daarom niet minder lekker – vind ik couscous. Couscous is een gerecht dat je hartstikke goed koud kunt eten en wat zelfs lekkerder wordt als je het even laat staan (lees: meeneemt). Mijn favoriete to-go couscous is deze.

Maar wat nou echt ideaal is aan couscous, is dat je er vrijwel alle groentes door kunt doen die je toevallig nog hebt liggen. Scheelt weer; als je een weekendje niet thuis bent, eet je meteen je koelkast leeg.

 

#3 Pasta pesto als maaltijd to go

Ook lekker om mee te nemen onderweg is een zelfgemaakte pasta pesto. Dit is wederom een maaltijd die je heel goed warm én koud kunt eten. Maak bijvoorbeeld op donderdag een flinke hoeveelheid pasta pesto, eet de helft op, en neem de andere helft de volgende dag mee! Naar je werk, naar school, voor onderweg in de trein voor een weekendje in ’t ouderlijk huis… Echt, dit is zó’n lekkere maaltijd om mee te nemen!

 

#4 Wraps to go

In dit rijtje van awesome to-go-maaltijden, mogen wraps natuurlijk ook niet ontbreken. Wraps zijn ideaal om mee te nemen, omdat je er geen bestek bij nodig hebt. Naast het feit dat ze koud ook hartstikke lekker zijn. Mijn favoriete wraprecept is deze met kip, mango, avocado, feta en zongedroogde tomaten. Nog gezond ook!

Ik ben benieuwd; maak jij wel eens een lekkere to-go maaltijd die meer voorstelt dan een boterham met kaas? Laat het achter in de comments hieronder!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties