logo
FITSPIRATION

Hoe dertiger Paultje terug gaat naar zijn TwenTies

201015155956paultjeimage.png

Zo ik ben weer terug van even weg geweest op Foodness! Erg druk geweest met producties en sinds een maand ben ik weer fanatieker gaan sporten. Niet omdat ik er zin in had eigenlijk maar meer omdat ik te horen kreeg dat ik minder gespierd ben dan voorheen. Ik zou minder sterk zijn, inmiddels een rimpel hebben gekregen, ongezonder zijn gaan eten en meer champagne zijn gaan drinken. Het zijn de complimenten waar je op zit te wachten als je inmiddels de dertig bent gepasseerd. Het meest frustrerende aan al die opmerkingen is dat er wel degelijk een kern van waarheid in zit. Lichamelijk gezien ben ik ‘achteruit’ gegaan maar dat ging gepaard met een mentale ‘vooruitgang’ want eigenlijk boeide het mij geen ene moer dat ik een bak ijs met champagne op de bank zat weg te werken met uitgepuilde buik en één rimpel op mijn voorhoofd zonder de hele dag gewichten te heffen.

 

Nou hebben wij bij Model Workout nieuwe workout video’s gemaakt, genaamd The TwenTies. De naam was erg confronterend voor mij als dertiger. Blijkbaar tel ik niet meer mee. De aftakeling is begonnen en ik kan net zo goed een vuilniszak aantrekken en bij het grofvuil gaan zitten met mijn champagne – maar goed, het gaat dus om de hoeveelheid herhalingen… Over herhalingen gesproken, ik herhaal dus al een maand de mantra eat, sleep, train, repeat. Alleen een stuk genuanceerder dan ik voorheen deed. Deze drie keypoints van mijn mantra zijn in verzachtende omstandigheden gekomen. Waar ik vroeger alleen maar broccoli, kip en noten at, vijf keer in de week aan de gewichten zat en mezelf verplichtte minimaal zeven uur te slapen was ik van plan mijn fanatisme deze keer anders aan te pakken.

 

Ik doe mijn Twenties als dertiger wanneer ik ze maar wil doen. Ik skip eerder chest day dan leg day omdat ik benen en billen trainen het leukst vind om te doen. Ik eet zowel mijn bak ijs met champagne als mijn broccoli maar het liefst eet ik elke dag Mexicaans en ik slaap wanneer ik maar wil en het liefst dwars door een meeting heen. Als er maar champagne staat als ik weer wakker word. Ik pleit voor het realisme in onze manier van leven. Bewust zijn van wat je eet en wat je doet, gezond leven voorop stellen en ongezond eten wanneer je daarvan wilt genieten. Nooit meer een ander laten bepalen wat voor lichaam je hoort te hebben. Het lijkt zo simpel, maar ik ben er zelf nog niet helemaal. Uiteraard deel ik mijn hervonden fanatisme graag met anderen en daarom deel ik mijn drie aller lekkerste been oefeningen uit de TwenTies met jullie. Uiteraard kan je net als ik deze oefeningen voor, met of na je champagne uitoefenen! 

 

 

De oefeningen zijn de Wind mill, Saturday Night Fever en de Frog jumps. Als beginner doe je één rondje van 20 herhalingen. Kan je wel wat hebben, dan doe je twee rondjes en ben je fanatiek zoals ik dan doe je drie rondjes van 20 herhalingen!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties