logo
FITSPIRATION

Hoe ik in december het beste uit mezelf haal: 21 day yoga challenge!

Hoe ik in december het beste uit mezelf haal: 21 day yoga challenge!

Prima, zo’n winterlaagje. Alleen jammer dat het soms uit de hand loopt en dat laagje ervoor zorgt dat je niet meer in je spijkerbroeken past. In de winter ben ik zelf doorgaans zo’n 2 tot 3 kilo zwaarder dan in de zomer. Dat vind ik prima, mits het daarbij blijft. In de zomer schommel ik namelijk vanzelf weer naar beneden. Om te zorgen dat het niet de spuigaten uit loopt met al die chocoladepepernoten en kerstkransjes, stel ik mezelf in december vaak een sportief doel. Zo daag ik mezelf het hele jaar door uit om het beste uit mezelf te halen, tot in december aan toe!

Yoga challenge

Dit jaar ga ik de uitdaging aan om een 21 day yoga challenge te doen. Dit houdt in dat ik 21 dagen lang élke dag yoga doe. De perfecte manier om te ontsnappen aan de drukte van december! Waarom yoga? De yoga mat is voor mij een heel fijn rustpunt midden in de stad, waar ik me zowel fysiek als mentaal kan opladen. Niet voor niets zie je in elke grote stad yogascholen opduiken als paddenstoelen: van New York tot Londen tot Amsterdam. Ik ben dus niet de enige die het rustpunt van de yogamat opzoekt. De energie die een stad geeft zorgt in mijn geval voor een ontembare ondernemingsdrift, die tot mooie dingen kan leiden (succes! Ondernemen! Mooie opdrachten!). Soms kan de chaos en drukte van een stad echter ook vermoeiend kan zijn. Het gaat erom daar een balans in te vinden, zodat je precies uit de stad haalt wat je nodig hebt.

Hoe ik in december het beste uit mezelf haal: 21 day yoga challenge!

Die balans, dat is ook precies waar ik in de opening van dit artikel op doel. Sport, yoga, eten, lekker in je vel zitten: ook dat draait allemaal om balans. Voor mij is yoga een manier om met drukte om te gaan, maar ook direct een manier om te sporten. Daardoor zit ik lekker in mijn vel en maal ik niet om getallen op een weegschaal. (Sterker nog: ik heb geen weegschaal. Ik heb een spijkerbroek als ijkpunt: als die niet meer past moet ik meer gaan sporten en iets minder snoepen.) De 21 day yoga challenge is een manier om die balans te houden: elke dag sporten, zorgeloos genieten van al het december lekkers, het beste uit mezelf halen in alle opzichten. Klinkt goed, toch? Als je wil kun je ook meedoen met mijn 21 day challenge, door van 1 t/m 21 december elke dag te sporten. Welke sport dan ook!

Doe je mee? Hoe haal jij het beste uit jezelf in december?

Hoe ik in december het beste uit mezelf haal: 21 day yoga challenge!

– Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Naked Juice. –


Pssst – heb je het Youtube kanaal van Foodness oprichter Claartje al gezien? Subscribe hier (gratissss)!

Wist je dat jij, als Foodness lezer, ook recepten kunt toevoegen aan de database? Klik hier om jouw recept te uploaden, en geef het eeuwige roem!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties