logo
FOODSPIRATION

Hoe je ook als zestigplusser verantwoord kunt afvallen

Aziatische jackfruit bowl

Verantwoord afvallen is niet eenvoudig als ouder wordt. Als je eenmaal hebt besloten dat je een dieet wil gaan volgen om wat kilo’s te verliezen, dan kom je voor een belangrijke keuze te staan. Met welk dieet ga je aan de slag? Een goed dieet herkennen is niet makkelijk en je wilt voorkomen dat je begint aan een zogenaamd crashdieet. Wil je verantwoord afvallen met behulp van gevarieerde en gebalanceerde maaltijden? Dan kun je tegenwoordig ook gebruik maken van maaltijdboxen die hier speciaal voor bedoeld zijn. Wij noemen een aantal mooie voordelen hiervan.

1. Altijd een juiste portiecontrole

We kennen het allemaal wel. Je hebt trek na een lange dag op het werk en je schept je bord overvol. Wat op je bord ligt, eet je op. Dit betekent vaak dat je gewoon veel meer eet dan je daadwerkelijk nodig hebt en dan goed voor je is als je wilt afvallen. Kies je voor een maaltijdbox, bijvoorbeeld volgens een dieet schema van Green Chef, dan weet je zeker dat je niet te veel eet. Je voorkomt overeten en eet gewoon een gezonde en verantwoorde portie. 

2. Gebalanceerde en gevarieerde maaltijden

Een voorwaarde voor het afvallen is het eten van gebalanceerde en gevarieerde maaltijden. Het is belangrijk dat je alles binnenkrijgt wat je nodig hebt, zonder dat je ergens te veel van binnen krijgt. Je hebt een goede verhouding tussen vetten, koolhydraten en eiwitten. Het is bijzonder lastig om hier elke dag weer aan te voldoen. Dit wordt een stuk makkelijker als je de producten en recepten gewoon thuis bezorgd krijgt. Je hoeft er zelf niet meer over na te denken en weet gewoon zeker dat al je maaltijden bijdragen aan gezonde voeding en gewichtsverlies. 

3. Je doet minder impulsaankopen die niet goed voor je zijn

We kennen het waarschijnlijk allemaal wel. Je loopt in de supermarkt en ineens zie je iets dat je ontzettend lekker vindt, maar wat gewoon niet zo goed voor je is als je wilt afvallen. Denk maar aan chips, snoep, koekjes, bonbons… Lastig om te laten liggen. Je denkt al snel dat het niet erg is voor één keertje. Het is een impulsaankoop en de kans is groot dat je er spijt van krijgt zodra je het gegeten hebt. Als je maaltijdboxen voor afvallen gebruikt, dan hoef je geen boodschappen meer te doen. Dit verlaagt het risico op impulsaankopen die in strijd zijn met je dieet. 

4. Je ontwikkelt makkelijker een gezonde levensstijl

Het veranderen van je gewoonten als senior is heel moeilijk als je dit helemaal zelf doet. Wanneer je je maaltijd krijgt aangeleverd in een maaltijdbox, dan gaat deze verandering in je voedingspatroon vanzelf. Hierdoor wordt het vanzelf een gewoonte om gezond te eten, waardoor je als vanzelf een gezondere levensstijl ontwikkelt. 

Bekijk ook dit recept: Quinoasalade caprese

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties