logo
FITSPIRATION

Hoe weet je welke vitamines je moet slikken?

IMG_2381

Wanneer ik mijn weerstand een boost wilt geven, dan drink ik gemberthee en eet ik een sinaasappel. Omdat ik op internet lees / van mij vriendinnen hoor / van mijn moeder geleerd heb dat dat helpt. Maar zet het ook echt zoden aan de dijk? Dat is natuurlijk maar de vraag. Want hoewel ik vaak dénk dat ik van alles weet over voeding, is het best lastig om objectief naar je eigen leven te kijken. Denk bijvoorbeeld aan vitamines: hoe bedenk je zelf welke vitamines je (extra) nodig hebt? En op basis waarvan bepaal je dat? Ik testte de vitaminesupplementen van TakeDaily omdat die precies op dat probleem inspelen: op basis van een persoonlijke vragenlijst bepalen zij welke vitamines, mineralen en omega-3 vetzuren jij goed kunt gebruiken, en die krijg je vervolgens elke vier weken thuis in de brievenbus, voor €18,95 per vier weken.Hoe weet je welke vitamines je moet slikken?

Hoe werkt dat?

Je vult eerst een vragenlijst in, zodat het team een profiel kan opstellen waaruit blijkt welke vitamines en mineralen je wel zou kunnen gebruiken. Je moet bijvoorbeeld aangeven hoeveel je buiten komt (dat bepaalt of je extra vitamine D nodig hebt of niet) en of je zwanger bent of wilt worden (dan heb je o.a. foliumzuur nodig). Best wel interessant, als je het mij vraagt. Zo blijkt uit de vragenlijst bijvoorbeeld dat je extra behoefte hebt aan bepaalde vitamines en mineralen als je veel sport. Denk aan B-vitamines, ijzer en magnesium, die de energiestofwisseling bevorderen. Ook is magnesium goed voor de spieren en helpt ijzer bij een normaal zuurstoftransport in het lichaam. Voor mij was dat nieuws!

Je moet ook aangeven of je vegetarisch eet of niet (vlees bevat namelijk veel ijzer, vitamine B1 en B12, die je mist wanneer je vegetarisch eet en deze niet vervangt door volwaardige vleesvervangers. Deze vitamines spelen een belangrijke rol in het in het bevorderen van jouw energiestofwisseling). Zelfs of je stress hebt of niet beïnvloedt je vitaminebehoefte: vitamine B5 helpt bij geestelijke inspanning/druk en draagt bij aan de normale weerstand tegen stress. Vitamine B1, B3, B6 en B12 en magnesium dragen bij aan een heldere geest en zijn goed voor de gemoedstoestand. Weer wat geleerd!

Hoe weet je welke vitamines je moet slikken?

Voor mij was deze gepersonaliseerde vorm van vitaminesupplementen nieuw, en het bevalt me prima. Ook omdat ik zo’n luie dodo ben die het stiekem wel heerlijk vindt dat er elke maand met de post een nieuwe lading wordt bezorgd, zonder dat ik ook maar een stap buiten de deur hoef te zetten. Oh, en ze zijn ook per dag geportioneerd, zoals je op de foto kunt zien. Een soort adventkalender, maar dan gezonder. Mocht er trouwens tussendoor iets veranderen in je voedingspatroon of leven (bijv. meer gaan sporten of komt in een periode van stress) dan kun je dat altijd tussendoor aanpassen in je profiel, zodat je de maand erop een aangepast vitaminepakket krijgt. Ideaal, al zeg ik het zelf! Wil jij ook een voor jou op maat samengesteld pakket voedingssupplementen van TakeDaily proberen? Dat kan – en ik mag je zelfs €10,- korting geven, zodat je geen €18,95 betaalt voor de eerste maand, maar slechts €8,95!

Kortingscode

Wil jij ook zo’n op maat gemaakt vitaminepakket proberen? Ik mag je 10 euro korting bieden op je eerste TakeDaily bestelling (een TakeDaily pakket met supplementen voor 28 dagen)! Gebruik de kortingscode FOODNESS2017! De code is geldig tot en met 21 maart 2017.

Take Daily

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties