logo
FITSPIRATION

Hot yoga les 1: Warming up – Van stijve hark naar slangenmens

160615162308yoga1.jpg

"Wat zijn je hobby's?" Deze vraag beantwoord ik doorgaans heel eerlijk met: "Ik eet." Daarop volgt dan meestal een ongelovige blik, met een vraag of opmerking over mijn gewicht en/of hoe ik dan toch slank blijf. Sorry jongens, maar da's niet zo moeilijk: zelf (vers) koken, genieten van je eten, sporten. Voor mij werkt het, voor jou ook. Wat de eerste twee punten betreft geef ik jullie volgens mij al aardig wat inspiratie op Foodness met gezonde, maar vooral verdraaid lékkere recepten. Dat sporten, dat vind ik echter minstens zo belangrijk. Daarom deelde ik al eerder wat voor oefeningen je kunt doen om buikspieren tevoorschijn te trainen en heb ik al vaker met jullie gedeeld dat ik zelf aan yoga doe (veel), hardlopen (veel) en krachttraining/bootcamp (klein beetje).

 

absolute yoga, claartje, foodness, marije, video, youtube

 

In samenwerking met mijn eigen yogaschool, Absolute Yoga aan de Overtoom in Amsterdam, heb ik een aantal yoga video's opgenomen. Het zijn oefeningen die bij vrijwel iedere hot yoga les aan bod komen, en die zowel voor beginners als gevorderden te doen zijn. Je kunt thuis gewoon een yogamatje erbij pakken of een dikke handdoek op de grond leggen, en de aanwijzingen uit de video volgen. Ik doe elke oefening voor, dus ik zou zeggen: doe gewoon lekker mee! Of kom een keertje langs bij Absolute Yoga aan de Overtoom, dan zie ik je daar en kunnen we gezellig samen zweten, joehoe!

 


 

Hot yoga beoefen je in een ruimte waar het zo'n 40 graden Celsius is. Hierdoor warmen je spieren lekker op en kun je verder buigen en strectchen dan normaal, en zoals je ziet kan ik me dus optimaal dubbelvouwen in mijn pakje van Lululemon. In de video zie je yogalerares Marije van Absolute Yoga af en toe voorbij komen; zij geeft ook les in de yoga studio en organiseert deze zomer yoga reizen naar Italië. Voor meer info over die reis kun je mailen naar marijeyoga@gmail.com.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties