logo
FOODSPIRATION

Hotspot De Dyck: fine dining uit de eigen moestuin

IMG_7114
Voor iedereen die van eerlijk en puur eten houdt heb ik dé ultieme restauranttip! Bij De Dyck in Woubrugge eet je heerlijke gerechten van biologische producten die van eigen akkers en moestuin komen. Maar dan wel op ‘fine dining’ niveau. Je vindt hier nauwelijks vlees en vis op de kaart (wel mogelijk als toevoeging!), maar met name groenten en kruiden afkomstig van het land. De missie van eigenaar en boer Reinier Kempenaar is om met ‘fine dining’ zijn heerlijke, biologische producten aan de man te brengen. En dat is precies wat De Dyck’s chef Martijn Koeleman doet. Hij maakt de lekkerste ‘pure’ gerechten met verse seizoensgroenten- en ingrediënten van dat moment.
Amuses bij De Dyck: “wat de moestuin ons geeft”

Moestuinmenu

De Dyck geeft je een ‘culinaire reis over de akkers en moestuin’. Van het land zo op het bord: stoere gerechten met pure smaken van Hollandse bodem. Uitgangspunt van de gerechten is altijd de moestuin met circulaire menu’s bestaande uit een mix van eigen en lokale ingrediënten. Vlees en vis worden alleen gebruikt wanneer ze echt iets toevoegen. En restanten? Die voeren of composteren ze. Houden we van!
Bbq Berkshire: met cassisbes, oesterzwam en habanero

(H)eerlijk eten bij De Dyck

Een landelijke traktatie

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties