Niet één, maar twee Michelinsterren heeft restaurant Parkheuvel maar liefst. Ik moet bekennen dat ik geen expert ben op het gebied van haute cuisine, maar zo af en toe vind ik het mooi om zoiets prachtigs als een Michelinsterrenrestaurant te bezoeken. Noem het kunst – kunst om je vingers bij af te likken. Omdat het IENSfestival op dit moment plaatsvindt (nog tot 5 nov!) krijg je nu 50% korting bij een heleboel restaurants – waaronder Parkheuvel – was dit het uitgelezen moment om eens proef op de som te nemen.
PS: Het IENSfestival duurt van 26 okt t/m 30 nov. Om te zien welke restaurants nog meer doen kun je kijken op iens.nl!
Mijn eetavontuur begon meteen goed: als aperitief kreeg ik een gin tonic. Niet zomaar eentje: de gin was niet alleen gin, maar had vriendjes gemaakt met shiraz wijn, wat hem een donkere kleur en een licht zoetige smaak geeft. Top in combi met tonic, braam en steranijs. Goed, foto’s zeggen meer dan woorden – kijk je mee naar dit culinaire spektakel?
Amuse van stokvis met schuim van rode biet
Terrine van pompoen en paprika, met sardines
Biet gegaard in een zoutkorst, op een bedje van vis en gele biet, overgoten met roomsaus
Hertenkalf, koekje van hop, blokjes balkenbrij
Mousse, verona chocolade, brownie crumble
Een speciale vermelding gaat uit naar het gerecht met de in zoutkorst gegaarde biet. Zo’n zoutkorst (doorgaans gemaakt van grove zoutkorrels en eiwit) ken ik vooral van visbereidingen, die als het ware gestoofd worden in dit jasje van zout – maar je kunt er dus ook heel goed groente mee bereiden. Een bizar goede combinatie, deze zoete en aardse biet, met een tikje zout van de bereiding, geserveerd met een romige saus. Ik ga hierover dromen vannacht…
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties