logo
FOODSPIRATION

Hotspots in Maastricht: van borrel tot diner tot brunch!

Hotspots in Maastricht: van borrel tot diner tot brunch!

Ga je een weekend naar Maastricht? Leuk! Goed idee! Dat voelt namelijk als vakantie, met oneindig veel keuze aan restaurants, barretjes en café’s. Want laten we wel wezen, dat is het enige dat je nodig hebt tijdens zo’n weekend weg. Toch? Via Instagram kreeg ik een hele berg aan tips (dank!) dus ik help je graag op weg! De eerste tips zijn vooral voor avondeten, als je diner plannen hebt. Ben je meer van het borrelen of cocktails drinken, kijk dan vooral onder het kopje ‘borrel’, en voor de zondagochtend tip ik nog een paar te gekke plekken om te brunchen. Daar rol je zo vanuit je hotel naar toe! Overigens boekte ik mijn hotel met een voucher van Hotelgift.com – een ideaal kado voor city trippers zoals ik. Oh, en ben ik dingen vergeten? Leave a comment!

Hotspots in Maastricht: van borrel tot diner tot brunch!

Diner tips

Restaurant O

Voor vis liefhebbers! Eigenlijk was Restaurant O mijn eerste keuze, maar dat was helaas al vol gereserveerd. Het is een behoorlijk chique zaak, waar je het beste een 4- of 5-gangenmenu kunt bestellen (€45,- of €52,-) en dan een heerlijk avondvullend programma aan hebt.

Restaurant O, Rechtstraat 76

 

Le Fernand

Een Frans geïnspireerde keuken, in een piepkleine zaak waar je gezellig dicht op elkaar zit. Op een zaterdagavond is het stampvol, vooral met perfect geklede Limburgers. Ga vooral voor het verrassingsmenu, dan voelt het net of je op vakantie bent in Frankrijk!

Le Fernand, Stenenbrug 6

Hotspots in Maastricht: van borrel tot diner tot brunch!

Restaurant 55

Wederom iets chiquer, voor een hele avond culinair plezier. Je kunt instappen in een 4-gangenmenu (€55,-) en krijgt dan o.a. heilbot met vongole en pompoen. Opschalen naar 5 of 6 gangen kan ook.

Restaurant 55, Heggenstraat 3A

 

Cafe Sjiek

Dé bistro van Maastricht, die denk ik door wel 6 verschillende mensen aan me getipt is. Inclusief terras! Dit is hoe bistro’s bedoeld zijn: gezellig, altijd druk, met altijd een sympathieke dagschotel en klassiekers als zoervleis op de kaart. Reserveren kan niet, dus wandel gewoon binnen!

Cafe Sjiek, Sint Pieterstraat 13

 

Bistro Croquant

Wederom een Franse bistro, waar je absoluut even langs moet om kroketjes te proeven. Ze zijn er in alle soorten en maten!

Bistro Croquant, Achter de molens 15

 

Witloof

“Vrouwtjes en ventjes, bij Witloof eet je voor weinig centjes”, staat er op de menukaart. Het menu wisselt elke week, en je krijgt uitgebreide biersuggesties bij alles wat je bestelt. Wel zo plezant.

Witloof, Sint Bernardusstraat 12

 

La Bodega

Een tapas restaurant! Niet per se typisch Maastrichts, wel heel erg lekker en gezellig. Locals die even geen stoofpotje meer kunnen zien komen hier graag, heb ik me laten vertellen.

La Bodega, Platielstraat 9

Hotspots in Maastricht: van borrel tot diner tot brunch!

Borrel

Vino & Friends

Een sympathieke wijnbar waar je niet alleen wijn kunt proeven en drinken, maar ook kopen. Ze importeren ook zelf, dus er zijn pareltjes te ontdekken!

Vino & Friends, Plankstraat 6

 

Mr Smith

Een verstopte speakeasy bar, op z’n Amerikaans. Je belt aan bij een nietszeggende deur, waar een bordje hangt: “Press for drinks”. Eenmaal binnen daal je af naar een gewelfde ruimte waar professionele barmannen bizar lekkere cocktails voor je shaken. Niet goedkoop. Wel écht goed.

Mr Smith, Rechtstraat 55

Hotspots in Maastricht: van borrel tot diner tot brunch!

Cafe Zondag

Om de hoek bij Mr Smith, ook in de buurt die Wyck heet, vind je Cafe Zondag. Op welk moment van de dag je er ook langs loopt, het is altijd druk. Niet alleen geschikt voor de borrel (die rustig tot 1 uur ’s nachts doorgaat), maar ook voor de katerige brunch de ochtend erna!

Cafe Zondag, Wycker Brugstraat

 

Hotspots in Maastricht: van borrel tot diner tot brunch!

Brunch

Coffeelovers Dominicanen

Deze koffie keten vind je op verschillende locaties, maar de locatie in de Dominicanen kerk is de plek waar je moet zijn. De kerk is tegenwoordig een boekwinkel; misschien wel de mooiste boekwinkel van Nederland. Na het snuffelen tussen de boeken drink je een koffie onder de gewelven van het kerkgebouw.

Coffeelovers Dominicanen, Dominicanenkerkstraat 1

 

Harry’s

Strakke witte tafellakens met zilver bestek; bij Harry’s brunch je op niveau. Een klassiek bistro menu en goede bloody mary’s, wederom in de hippe wijk Wyck.

Harry’s, Wycker Brugstraat 2

 

Hotspots in Maastricht: van borrel tot diner tot brunch!

Van Wijck

Tussen Harry’s en Cafe Zondag in ligt dé hipster hotspot van de wijk: Van Wijck. Hier bestel je latte’s met havermelk, gezonde sapjes, pancakes en eggs benedict. Het publiek bestaat uit mannen met snorren en meisjes met ronde zonnebrillen. Ontzettend hipster, maar zonder dat het vervelend wordt.

Van Wijck, Wycker Brugstraat 28

 

Maastricht, you rock!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties