logo
FOODSPIRATION

Hotspots: Top 5 reis bestemmingen voor chocolade fans

Hotspots: Top 5 reis bestemmingen voor chocolade fans

Op reis gaan om een vreemd land te zien? Welnee, foodies gaan op reis om een ander land te próeven. En aangezien er niets lekkerder is dan chocola – oké behalve pindakaas. En kaas. En avocado. En verse pasta. En champagne. En gin-tonic. Waar had ik het ook alweer over?

Voor reizigers die dol zijn op chocola is een wereld vol bestemmingen die maar om één ding draaien: chocola. Een top 5!

Perugina Casa del Cioccolato 1. Perugia (Italië)

Als een plaats een heus ‘Huis van Chocolade’ huisvest, dan weet je dat je er goed zit als chocoladeliefhebber. Het Perugina Casa del Cioccolato is letterlijk een huis, waar de in Perugia zeer beroemde Baci chocolade gemaakt wordt. The New York Times noemde het een ‘must-visit’ voor chocoladefans. Je kunt er ook workshops volgen en zelf zo’n vermaard Baci chocolaatje fabriceren.

 

 

Calle Mino, Oaxaca (Mexico)
2. Calle Mino, Oaxaca (Mexico)

Over dit straatje lees je niet in reisgidsen, maar mocht je in Oaxaca in Mexico zijn dan is het zéker een bezoekje waard. In dit kleine straatje zitten verschillende kleine chocolade kunstenaars, waarvan de één de cacaobonen vermaalt, een ander chocoladesaus maakt en een derde chocolademelk serveert. Neem pauze in de tuin van Le Solidad Chocolate Factory en geniet van – hoe kan het anders – een warme ‘Oaxacan’ chocolademelk.

 

Biarritz (Frankrijk)
3. Biarritz (Frankrijk)

Twee jaar geleden pakte ik hier zelf nog vrolijk een paar goede golven met mijn surfplank, maar wist je dat er in het Franse plaatsje Biarritz ook een chocolademuseum staat? Het Planete Musée du Chocolat vertelt onder andere hoe chocolade ooit in Europa terecht is gekomen. En je kunt er een shitload aan chocolade proeven en kopen. Uiteraard.

 

Grenada (Caribisch gebied)
4. Grenada (Caribisch gebied)

Wil je weten er allemaal komt kijken bij het productieproces van een reep chocolade? Op Grenada, een eiland in het Caribisch gebied, zie je de hele weg die een cacaoboon aflegt op weg naar het worden van een reep chocolade. Bezoek The Chocolate Company en ruik hoe de lucht zwanger is van een zware cacaogeur.

 

Luxembourg (Luxemburg)
5. Luxemburg

Nóg een Chocolate House, ditmaal in Luxemburg gesitueerd. Dit House is geen museum, maar je kunt er wel heel, heel veel chocolade proeven. Vooral chocolademelk, aangezien er 50 chocolate spoons op de menukaart staan. Deze spoons roer je in warme melk, zodat er vanzelf chocolademelk onstaat. Smaken gaan van Hot Chilli Orange tot Apfelstrudel. Kortom; allemaal proberen.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties