logo
FOODSPIRATION

Ik word niet ziek!

200314111302BlogAnnemerel5Image.jpg

Gezond eten en een drukke agenda, ze gaan (bij mij) vaak lastig samen. En dat terwijl gezond eten zo belangrijk is als mijn agenda overloopt met afspraken en andere verplichtingen. Het zorgt er namelijk voor dat alleen mijn agenda overloopt en dat mijn eigen emmer niet overstroomd. Wel zo handig.

 

Op dit moment bevind ik me ook weer in zo’n periode dat ik leef van to-do-list naar to-do-list. En het zijn vrijwel allemaal leuke dingen die mijn leven zo druk maken, dus erover klagen ga ik absoluut niet, maar mijn gezondheid kwakkelt. Ik loop al weken tegen een verkoudheid aan te hikken, maar weet hem iedere keer weer met een avondje vroeg naar bed en heel veel gemberthee te temmen. Ik ben continu aan het balanceren. Ik gedraag me als een granny, want alcohol laat ik zoveel mogelijk staan en als het even kan lig ik al om 22.00u in bed (ja, ook op zaterdagavond). Ik ben vooral erg saai. Maar hé, dat griepje heeft me nog steeds niet te pakken.

 

En dat mag de eerst komende 23 dagen ook écht niet gebeuren. Over precies 23 dagen loop ik namelijk de Marathon van Rotterdam en als ik één ding niet kan gebruiken, dan is het griep. Zo’n griepje maakt meer kapot dan je lief is en als ik daarnaast ook nog een antibioticakuur moet gaan gebruiken, kan ik die marathon wel helemaal vergeten. Dus mijn naam is de komende 23 dagen gewoon Granny, in plaats van Annie.

 

 

Mijn 10 gouden regels om een opkomend griepje de kop in te drukken.

– Pak ieder uurtje slaap dat je pakken kunt, als dat betekent dat je op zaterdag om 21.00u naar bed gaat, dan is dat maar zo.

– Probeer zo min mogelijk alcohol te drinken, een glas rode wijn kan een paar keer per week wel, maar houd het bij dat ene glas (en als je niet zo goed tegen alcohol kunt – zoals ik – kun je dat glas beter ook niet iedere avond drinken).

– Een avondje los gaan kan heel fijn zijn, maar het kan ook dingen losmaken die je helemaal niet los wilt hebben, zoals een griepje.

– Drink zo veel mogelijk water, groene thee en GEMBER! Het werkt pijnstillend, slijmoplossend, ontspannend, ontgiftend en… nou ja heb je nog meer redenen nodig?

– Ook al heb je het druk, ook al vraagt je lichaam om troep (ik wil altijd cola als ik me niet zo lekker voel): blijf gezond eten. Grijp niet naar comfort foods zoals chips, patat en chocoladekoekjes, maar kies voor ‘levende’ producten zoals groenten en fruit.

– Was je handen regelmatig en maak je toetsenbord, muis en iPhone regelmatig schoon.

– Verschoon ook regelmatig je bed en laat je slaapkamer overdag lekker luchten.

– Ga ook regelmatig naar buiten, frisse lucht doet goed. Evenals bewegen. Ik probeer als ik een griepje voel opkomen geen 35 kilometer hard te lopen (dit is toch wel een aanslag op mijn lichaam en dat is juist slecht voor mijn weerstand), maar vijf kilometer rennen doet mijn lichaam goed!

– Ook al heb je het druk, zorg dat je iedere dag minstens een half uurtje kunt ontspannen, dat je een half uurtje voor jezelf hebt.

– Geen stress!

 

Voorlopig vecht ik nog even door tegen het griepje. Ik bevind me momenteel in de bergen, in Oostenrijk. Eén van de redenen waarom ik het de laatste weken zo druk heb gehad is dat ik op wintersport ben voor een persreis (ik zei toch dat ik niet mocht klagen). De schone berglucht doet me goed. Het après skiën laat ik aan anderen over, in het wellnessgedeelte van mijn hotel houd ik mijn eigen après ski feestje.

 

Tot over een paar weken, dan lezen jullie of ik het gevecht gewonnen heb en hoe het me tijdens de Marathon van Rotterdam vergaan is!

 

Liefs,
Annemerel (Granny)

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties