logo
FOODSPIRATION

Koffie van de tap: is (ijs)koffie het nieuwe bier?

300615180508coffeeimage.png

Sinds mijn tripje dit voorjaar waarbij ik Vietnam, Cambodja en New York bezocht, ben ik een koffiedrinker. Ik ben er nog niet helemaal over uit of dat goed is of niet, maar feit is wel dat je als koffiedrinker ineens behoort tot een soort club van koffie snobs die continu op zoek zijn naar dé perfecte koffiespot (waar verdacht vaak mannen met baarden achter de toonbank staan en vintage racefietsen aan de muur hangen) en dat je via via op de hoogte gehouden wordt van de mafste nieuwtjes en trends op het gebied van koffie.

 

Zoals het nieuws dat ijskoffie (waar ik hartgrondig fan van ben) tegenwoordig ook uit de tap kan komen. Zoals bier. Dat betekent dat er dus plekken op de wereld zijn waar je achter de bar kunt stappen, de tap opent, EN ER KOFFIE UIT KOMT. Met bubbels. Sorry, ik vind dat dus geweldig.

 

koffie, bier, tap, foodness, bar, ijs koffie, ice coffee

 

-> Bekijk hier mijn recept voor (Vietnamese) ijskoffie <-

 

Hoe werkt het?
In principe hetzelfde als een biertje van de tap. Er wordt stikstof aan de (cold brew) koffie toegevoegd, vandaar de bubbels. Volgens fans verandert stikstof de smaak van de koffie, die romiger wordt en zelfs een subtiele noot van chocolade krijgt. Overigens is de nitro coffee ook in blik te verkrijgen, maar het uit-de-biertap effect lijkt me essentieel voor een optimale nitro coffee ervaring. Voorlopig alleen nog verkrijgbaar in (hoe kan het ook anders) de Verenigde Staten, bij Stumpton Coffee. Als het goed is pendel ik binnenkort terug naar New York, dan kan ik het hopelijk proberen. Keep you posted!

 

 

Foto credits: Amy Johnson & Mi Patria Cafe

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties