logo
FOODSPIRATION

Lactosevrij op vakantie (en in de nieuwe webwinkel!)

150914103512Renate15Header.jpg

Voor veel mensen zoals ik is op vakantie gaan een klein probleem. Waar kun je eten met je lactose-intolerantie? Heb ik het allemaal goed doorgegeven aan het hotel? Wat moet ik eventueel zelf meenemen, etc. Zelf ga ik al velen jaren op vakantie in Oostenrijk. Ja, als je de liefde van je leven tegenkomt en blijkt een Oostenrijker te zijn… Manlief en ik verblijven in een hotel waarbij rekening wordt gehouden met mijn lactoseintolerantie. Het enige dat ik zelf meeneem is afbakbrood voor in de ochtend en voor de rest wordt zorg gedragen. Een heerlijke manier van vakantie vieren; vakantie zoals het bedoeld is! Dit land is al een aantal jaren een walhalla voor lactose intoleranten. Bijna iedere wat grotere winkel (zoals de Interspar, Hofer en Billa) heeft lactosevrije producten zoals boter, kaas, melk en yoghurt. 

 

Bij de Interspar verkopen ze zelfs bakmixen voor taarten en chocolademuffins! Tijdens de vakantie koop ik dan ook groots in, zodat ik thuis de heerlijkste taarten kan bakken. Alleen neem ik nu nog iets meer mee, zodat ik de kopers via mijn webwinkel hier ook blij mee kan maken. Ruim twee maanden geleden ben ik met de webwinkel begonnen met een beperkt assortiment, vanaf 1 oktober a.s. zal het assortiment flink uitbreiden met onder andere de bakmixen en andere producten. Voordat we op vakantie gingen hebben we eerst een ruimte helemaal opgeknapt en ingericht als een klein magazijn, zodat we helemaal voorbereid zijn om ons met veel inzet te storten op het creëren van mogelijkheden voor mensen met een lactoseintolerantie! Zodat zij nog beter kunnen genieten; precies hetzelfde als het doel van mijn website Lactosevrijgenieten.

 

Lactosevrije bakmixen

 

In Rattenberg in Oostenrijk zit een koffietentje waar ik een heerlijk stuk aarbeientaart heb gegeten, dat net zoals vroeger smaakte: een ouderwetse slagroomtaart, met van die zachte lagen cake met daartussen een crèmelaagje met een vruchtensmaakje. Ik kon kiezen uit zes verschillende soorten gebak… Een moeilijke keuze, dus vandaar dat ik, toen wij nogmaals in de buurt waren, voor de tweede keer een ander gebakje uitgekozen heb, nu ging ik voor de notentaart. Heerlijk op een terras zitten met een kopje koffie en een heerlijk taartje; dat is wat ik noem vakantie!

 

Na deze vakantie wordt het spannend: de webwinkel zal dan een uitgebreider assortiment hebben wat hopelijk veel mensen die lactosevrij willen genieten aanspreekt! Wie gaat er een kijkje nemen?

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties