logo
010915152530renateimage.jpg

Mijn vakantie zit er weer op. Dat wil zeggen: mijn lactosevrije-eetvakantie zit er weer op. Voor mij betekent dat dat ik een aantal dagen lang alles kan eten waar ik trek in hebt, maar dan lactosevrij. Het enige wat ik hoef te doen is doorgeven wat ik wil. Een echt walhalla! Natuurlijk moet je op die dagen niet aan de extra kilootjes denken, maar alleen maar van al het lekkers genieten. Voor je het weet is het weer om en ben je (helaas) weer gebonden aan je eigen boodschappen en kookkunsten.

 

Zo heb ik tijdens mijn vakantie genoten van een Oostenrijkse schnitzel (formaat XXL) met een heerlijke romige paddenstoelensaus, maar ook van pannenkoeken met kersen en ijs, cordon-bleu met een berg kaas, romige aardappelsoep, gebakken forel, roomboter en ga zo maar door. Natuurlijk zullen er mensen zijn die dit niet “normaal” vinden, maar dan vraag ik: wat is normaal? Is het normaal dat je als lactose-intolerante altijd op moet letten, is het normaal dat je als je op visite gaat  je eigen spulletjes mee moet nemen, is het normaal dat je na een gezellige shopmiddag even lekker een kop koffie wil gaan drinken en dat je daarvoor je eigen koffiemelk mee moet nemen, is het normaal dat je ziek wordt als je even niet goed oplet? Nee, dat vindt ik niet normaal; het is pas normaal als er ook voor “ons” de mogelijkheid is om als voorbeeld, zonder enige uitzondering, een koffie met sojamelk (o.i.d.) te kunnen bestellen.

 

lactosevrij, pannenkoek, foodness, recept, gezond

 

Lactosevrije en veganistische pannenkoeken van mais- en speltmeel

 

In diverse landen om ons heen is men hier al een stuk verder mee. Zo drink ik, tijdens mijn vakantie, iedere ochtend bij het McCafé een heerlijke latte-macchiato met sojamelk, terwijl hier bij de meeste de reguliere (fastfood) restaurants men je een beetje dommig staat aan te staren als je om sojamelk of een andere melkvervanger vraagt. Helaas is dit een algemeen beeld en daar moet nu eindelijk eens iets aan veranderen. En hoe gaan wij dit doen? Gewoon op de bres en stug vol blijven houden zodat ook wij, en hopelijk snel, overal heerlijke “koffies” kunnen drinken, dat wordt pas echt genieten!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties