logo
FOODSPIRATION

Leonie doet mee aan Meat Free Monday!

100714104119BlogLeonie10Image.jpg

Als lezers en lezeressen van Foodness.nl zijn jullie volgens mij allemaal behoorlijk bewust met eten bezig. Je let op de gezondheid, de afkomst van ingrediënten of hebt een bepaalde allergie waardoor je niet voor bepaalde producten kiest. Zelf ben ik niet zo bewust met eten bezig; ik eet vooral waar ik zin in heb. Maar! Op één dag in de week, maak ik een uitzondering. Iedere maandag staat er bij mij de hele dag geen vlees of vis op het menu. Een bewuste keuze, omdat ik mee doe aan Meat Free Monday!

 

Hamburger van kikkererwten met frites van zoete aardappel

 

Ongeveer twee jaar geleden kwam ik in aanraking met Meat Free Monday. Het is een organisatie die stimuleert dat mensen één keer in de week geen vlees of vis eten. Omdat het goed is voor je gezondheid en voor de wereld. Nou ben ik helemaal niet bewust met dingen bezig die gezond zijn of goed voor de wereld, maar toch spreekt Meat Free Monday me aan. Vooral omdat het me uitnodigt om iedere maandag iets vegetarisch te eten, wat m’n creativiteit in de keuken stimuleert!

 

Knoflooktomaten met rozemarijnaardappeltjes, avocado, veldsla en mozzarella

 

Sinds mijn eerste Meat Free Monday in 2012, eet ik iedere maandag vegetarisch. (Oké, ik ben het een paar keer vergeten…) In die tijd heb ik slechts één keer een vleesvervanger gegeten. En dat was toen niet echt een succes. Maar de grap is; je hebt echt helemaal geen vleesvervangers nodig. Sommige mensen denken dat het moeilijk is om vegetarisch te eten, maar dat is het écht niet. Als ik op maandag een lasagne maak, gebruik ik gewoon walnoten in plaats van gehakt. Of maak ik een andere lekkere pasta of couscous zonder vlees. Overigens kun je ook heerlijk een wokmaaltijd klaarmaken met rijst of noedels, een groentenmix, wat woksaus en sesamzaadjes. Hartstikke lekker!
 

Ik ben er in mijn twee jaar Meat Free Monday een stuk creatiever op geworden en heb inmiddels miljoenen (oké, iets minder) vega recepten online staan. En daar komt dan bij (waar het bij de meeste mensen mee begint) dat ik de aarde een stukje minder vervuild heb én het goed voor me is, dat niet iedere dag vlees eten. 

 

Lijk het je ook leuk om mee te doen aan Meat Free Monday? TOP! Je hoeft verder niets te ondernemen, alleen op maandag gewoon geen vlees of vis eten. Heb je inspiratienodig voor je vega maaltjes? Neem hier een kijkje.

 

Laat je het weten als je meedoet? Vind ik leuk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties