logo
FOODSPIRATION

Lisa’s liefde voor bananen

211014120930foto2.JPG

Wat kan ík nog zeggen over bananen. Terwijl anderen het momenteel moeilijk hebben met Stoptober, de pepernoten overload en de kou, heb ik moeite om één dag door te brengen zonder een banaan te verorberen. Ik ben laatst bijna boos geworden omdat er drie dagen achter elkaar geen bananen lagen bij de fruitmand in de UB. Hmm, ernstig dit. Vroeger lustte ik geen bananen, bonen, gekookte aardappels of ander melig voedsel. Sinds ik veganistisch ben gaan eten ben ik bananen gaan leren waarderen en komen ze telkens weer té goed van pas.

 

 

Alleen, bananen zijn onvoorspelbaar. Sommigen zijn te groen en worden maar niet rijp, anderen worden pikzwart na een half dagje in je tas te hebben gezeten. De ‘gespikkelde’ bananen zijn mijn favoriet, deze zijn perfect om gelijk te gebruiken in je smoothie, havermout of bananenbrood. Het heeft er alleen voor gezorgd dat ik belachelijk veel insla wanneer ik gespikkelde bananen in de supermarkt of op de markt tegenkom. Zóveel dat ik BIJNA van gekkigheid niet weet wat ik er mee moet doen.

 

Of toch wel; mijn favoriete chocolade bananenbrood maken en het recept met jullie delen. Ondanks dat ik vaak dit bananenbrood maak in allerlei varianten, was de chocolade variant waarvan je het recept hier vindt, wel een voltreffer. 

 

Ik denk dat mijn bananenverslaving wel te begrijpen is nu. Voor meer bananenrecepten neem je een kijkje op mijn blog Lisagoesvegan of volg me op Instagram

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties