logo
FOODSPIRATION

Michelin Specials: eten op topniveau, voor iedereen

Dessert Bougainville

Ik geef het eerlijk toe: zodra het woord ‘Michelin’ valt in combinatie met een restaurant, dan klinkt dat best intimiderend. Of heel duur. Je verwacht misschien een tikje stijve obers die buigen als knipmessen, een heel chique aankleding, plus acht rijen bestek naast je bord dat je in precies de juiste volgorde moet gebruiken – anders valt op dat je hier niet ‘hoort’. Maar wist je dat dat helemaal niet zo hoeft te zijn?

Eten op topniveau (met of zonder ster), dat kan gewoon in je spijkerbroek. De mannen in de keuken zitten onder de tattoo’s. Er werken vaak jonge, oprecht gezellige en geïnteresseerde vakmensen in de bediening. Niks stijf gedoe, gewoon gezelligheid! En het eten… Als je lijkt op mij, dan ben je verkocht als je dat eenmaal geproefd hebt. Een avond eten in een restaurant op topniveau, dat is de hele avond quality time met je eetgezelschap terwijl de tijd voorbij vliegt. Zo’n avond waar je nog weken op kunt teren.

Michelin Specials The Fork Bougainville

Caprese – Bougainville

Nieuw: Michelin Specials

Om de drempel naar het topsegment iets te verlagen, maakt Michelin in samenwerking met TheFork sinds deze maand een steeds wisselende lijst met Michelin Specials. Deze lijst, o.a. te vinden in de TheFork app, staat vol met mooie restaurants – met én zonder sterren. Omdat het gaat om een vast exclusief menu krijg je je diner bovendien voor een bijzonder vriendelijke prijs. Dat is lekker, toch?

Jij blij, wat dit is je kans om binnen te kijken (en proeven) bij de mooiste restaurants die ons land rijk is. Zij blij, omdat ze het nog steeds niet makkelijk hebben na 1,5 jaar dicht geweest te zijn, maar vooral omdat ze je heel graag kennis laten maken met gastronomie van hoog niveau.

Kijk in de TheFork app voor de actuele Michelin Specials!

Mijn persoonlijk restaurant tips na grondig voorproeven – tja, iemand moet het doen – zijn als volgt:

 

Michelin Specials Lars Amsterdam

Noordzeekrab | Kaviaar | Gerookte Eidooier – Lars Amsterdam

Lars Amsterdam

Amsterdam – $$$

In de Houthavens, met prachtig uitzicht over het IJ, vind je Lars Amsterdam in een lekker industrieel pand. Vrolijke graffiti op de muren gaat hier wonderwel samen met gesteven tafellinnen, voor een casual maar toch chique aankleding. Ik proefde er o.a. een gerechtje van heilbot met kimchi, kokos en pandan, gevolgd door een waanzinnige combinatie van noordzeekrab, kaviaar en gerookte eierdooier. Absoluut een aanrader!

Reserveren

 

Dessert Bougainville

“Silence is golden” – Bougainville

Bougainville

Amsterdam – $$$

Verstopt aan de drukke Dam vind je dit restaurant in een hotel, lekker boven alle stadsdrukte. Wist je dat de wine director van Bougainville in 2018 verkozen is tot beste sommelier van Nederland? Met de wijnen zit het dus wel snor, en dat geldt ook voor het eten dat bekroond werd met een Michelin ster. Ik proefde er o.a. een dessert met witte chocolade en champagnemousse, dat geserveerd terwijl over de tafel wolken van een citroen-achtig geurende rook voorbij kwamen (een combinatie van droogijs met geurwater, geloof ik). Yup, gegarandeerd een diner vol belevingen.

Reserveren

 

Ratatouille Haarlem TheFork

Interieur Ratatouille

Ratatouille

Haarlem – $$$

In Haarlem vind je dit restaurant aan het Spaarne, met een Franse keuken – de naam zegt het al – met een moderne twist. Chef Jozua Jaring kreeg in 2014 een Michelin ster. Pssst: het gemiddelde cijfer dat restaurantbezoekers Ratatouille geven is een 9,5, dus dat belooft wat!

Reserveren

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties