logo
FOODSPIRATION

Niet koken tijdens de feestdagen: welke opties zijn er?

Niet koken tijdens de feestdagen: welke opties zijn er?

Als je bent zoals ik, dan vind je het heerlijk om te koken. Dan kijk je uit naar Kerst, omdat je al je familieleden dan weer versteld kunt laten staan van je kookkunsten. Nu weet ik echter ook dat er meer dan genoeg mensen zijn die koken minder leuk vinden – laat staan met Kerst. Dan wil je wel een lekker diner, maar heb je absoluut geen zin om dit diner zelf te bereiden.

Je hebt geluk: dat hoeft ook niet! Er zijn namelijk diverse manieren om lekker te eten met Kerst, zonder dat je zelf hoeft te koken. Ik zet een aantal opties voor je op een rij voor als je niet wil koken tijdens de feestdagen.

Niet koken tijdens de feestdagen: welke opties zijn er?

Uit eten gaan

Vrees niet: veel restaurants zijn gewoon geopend met Kerst. Als je geen zin hebt om te koken en toch lekker wil eten, kun je dus prima uit eten gaan. Omdat de meeste restaurants uitpakken met Kerst eet je vaak een speciaal Kerstmenu met klassiekers waarvoor je zelf uren in de keuken had moeten staan. Misschien nog wel het meest prettig aan deze optie: de afwas kun je lekker achterlaten. I-de-aal!

Catering bestellen

Vind je een restaurant toch wat onpersoonlijk of ongezellig? Dan kun je ook catering bestellen. In dit geval bestel je een aantal gerechten die je lekker vindt. Deze gerechten worden zo goed als volledig bereid door heuse chefs en bij je huis bezorgd. Zelf hoef je het alleen nog maar te serveren. Er zijn verschillende gradaties mogelijk wat catering betreft. Je kunt kiezen voor een soort maaltijdbox waarbij je alle recepten + ingrediënten thuis bezorgd krijgt en vervolgens zelf aan het koken slaat. Het andere uiterste is volledige catering, waarbij bijvoorbeeld een volledig buffet wordt neergezet en je niet eens zelf iets hoeft op te warmen. Kies zelf wat past bij je eigen wensen (en je budget).

Niet koken tijdens de feestdagen: welke opties zijn er?

Gourmetten

Zelf heb ik het nog nooit gedaan (echt waar), maar een oer-Hollandse traditie is natuurlijk… gourmetten met Kerst! Je koopt wat vlees-, vis- en vegetarische gerechten, je haalt een heleboel stokbrood en kaasjes in huis en je zorgt dat er voldoende bier, wijn en frisdrank is. Nu hoef je alleen nog de gourmet op tafel te zetten. Vervolgens mag iedereen zelf de sterren van de hemel koken in zijn of haar eigen gourmetpannetje.

Het grootste voordeel van gourmetten is dat iedereen zelf kan bepalen wat hij of zij wil eten. Zeker in een grote groep is dat handig, wanneer er mensen tussen zitten met verschillende voorkeuren. Vegetariërs zijn niet zo blij met een wildgebraad, terwijl vleesliefhebbers waarschijnlijk hun neus ophalen voor een gevulde reuzenchampignon als hoofdgerecht. Wil je jouw avondje gourmetten extra bijzonder maken? Bereid dan enkele gemakkelijke gourmet recepten. Dit kost niet veel tijd, maar maakt het diner wel extra bijzonder.

Nu is het jouw beurt! Wat ga jij bereiden, deze Kerst? 🙂

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties