logo
FOODSPIRATION

Nieuwe hotspot: Atelier in Amsterdam

Nieuwe hotspot: Atelier in Amsterdam

There’s a new hotspot in town! Net leuk als Roest, net zo leuk als Pllek, maar dan in de Schinkelbuurt in Amsterdam (vlakbij het Olympisch Stadion). Het is als een stadsstrand, maar dan zonder strand. Een lekker ontspannen sfeer, bijna alsof je aan zee zit. Oh, en je kunt er echt goed eten.

Nieuwe hotspot: Atelier in Amsterdam

Op de kaart staan kleine gerechten die je kunt delen. Dat past bij het tegenwoordig hippe ‘shared dining’ concept, wat dus helaas ook betekent dat het geen grote porties zijn: met zijn tweeën heb je al snel 6 gerechtjes nodig. Nadeel is dat een etentje zo relatief snel in de kosten loopt, grote voordeel is dat je bijna alles van de kaart kunt proeven – zeker als je met meerdere mensen bent. En dat is aan te raden, want er staat verdomd veel lekkers op!

Nieuwe hotspot: Atelier in Amsterdam

De gerechten zijn klassiekers met een persoonlijke twist van de chef. Denk bijvoorbeeld aan steak tartaar waarvan de eierdooier in een Röhner gegaard wordt, en die vervolgens voor een rooksmaak wordt gerookt op de barbecue. LEKKER. Mijn favoriete gerecht: rode bietjes met nootjes voor een crunchy aspect, met gerookte beurre blanc in het midden. Oh, en neem de gedeconstrueerde cheesecake als dessert. Daar had ik drie gangen van kunnen eten.

Atelier Amsterdam
Valschermkade 16A
(Open vanaf 12:00! Op zaterdag vanaf 16:00)

Nieuwe hotspot: Atelier in Amsterdam

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties