logo
FITSPIRATION

Nieuwe sport getest: boulderen!

Nieuwe sport getest: boulderen!

Mijn motto dit jaar: elke maand een nieuwe sport uitproberen! Aangezien er een verse maand begonnen is werd het dus tijd voor een nieuwe uitdaging. Op het menu dit keer: Boulderen. Dit is een soort omhoog klimmen tegen een muur, waarbij je met je vingers en voeten steun zoekt in kleine grepen. Omdat je je eigen gewicht moet dragen met je vingers, is het verrassend zwaar voor je (onder)armen. Daarnaast is het vooral een knettergoeie workout voor je hele lichaam, want je gebruikt eigenlijk al je spiergroepen. Komt u maar!

Nieuwe sport getest: boulderen!

In Amsterdam kun je onder andere boulderen bij Het Lab, dat in een soort industriegebied vlakbij het Westerpark ligt. In een voormalig fabriekspand zijn hier tegen elke muur klimwanden gezet, zodat je overal kunt klauteren. Samen met mede-bloggers EsméeNoelle, Esmee Trouw, Carolina (Foodie-ness), Fitwithmarit en de zusjes Larissa en Tara van Travellab ging ik de uitdaging aan: klimmen maar!

Nieuwe sport getest: boulderen!

Niet alleen retegezellig, zo’n bloggerclubje, maar ook nog eens aardig fotogeniek: check onze matchende outfits! Allemaal van de Primark Set Go collectie, met geinige blauwe-groene details die mij zelf om de een of andere reden aan zeemeerminnen doen denken. Welk outfitje vind jij het tofst? Niet dat je hoeft te kiezen, want zoals je gewend bent van Primark kost het natuurlijk allemaal bijna niets.

Net als dat boulderen trouwens, dat viel me alles mee. Iets om vaker te doen, vooral omdat het zo’n knettergoede workout is voor elke spiergroep in je lichaam. Het liefst zou ik het alleen wel in de buitenlucht doen, denk ik. Op Instagram tipte iemand al dat ik dan naar Frankrijk moet; Fontainebleau om precies te zijn. Wie heeft er nog meer van dat soort tips? Let me know!

Nieuwe sport getest: boulderen!

Foto’s gemaakt door the ever awesome Presstigieux. Thanks!

Nieuwe sport getest: boulderen!

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties