logo
FOODSPIRATION

Novi Amsterdam: authentiek Italiaans dineren in Amsterdam Oost

thecreatorshub-jordisloots-novistradamezzo--6

Ciao, tutti! In Amsterdam-Oost (om precies te zijn Watergraafsmeer) vind je sinds kort authentiek Italiaans restaurant Novi Stradamezzo. Hier maak je (opnieuw) kennis met de overheerlijke, smaakvolle klassieke Italiaanse keuken. Bij Novi is een avond lang tafelen gegarandeerd; precies zoals de Italianen dat zelf ook doen.

Eenvoudige geneugten van Italiaanse gastronomie

Naar Italiaanse traditie is Novi een echt familierestaurant. Een warm en uitnodigend thuis weg van huis, waar families en vrienden samenkomen om te genieten van de eenvoudige geneugten van Italiaanse gastronomie. Het eten is heilig en de beste koffie staat klaar, zoals we dat van de Italianen gewend zijn. Novi is een fijne plek waar je je meteen welkom voelt. Het warme interieur met veel hout is gezellig, de bediening enthousiast en er heerst een ontspannen sfeer.

La Dolce Vita in Amsterdam Oost

Gastvrijheid is, naast lekker eten en drinken, precies waar Novi voor staat. Eigenaren Eshwin en Maarten maakten er een all-day’ horecazaak voor de buurt van, met het gezin centraal als doelgroep. Wanneer de kinderen naar school zijn, kun je ’s middags een broodje eten of jezelf op een uitstekende koffie trakteren. Vervolgens open je rustig je laptop om in een ontspannen omgeving te werken en te genieten. ’s Avonds schuif je met vrienden aan voor de beste Italiaanse wijn en gerechten, in een knusse sfeer.

Op het menu van Novi vind je traditioneel Italiaanse gerechten, hier en daar met een verrassende twist. Het water loopt ons opnieuw in de mond terugdenkend aan de indrukwekkende papardelle met ragu. Nog een tip die we willen meegeven is om de huisgemaakte focaccia vooral niet over te slaan. Daarnaast waren er de smaakvolle asperge risotto, melanzane, gegrilde polpo en schelpen nduja. Afsluiten doe je natuurlijk met een van de Italiaanse klassiekers; een tiramisu of panna cotta. Een goede koffie na – en je hebt de ultieme smaakbeleving bij Novi ervaren!

Foto’s door: Jordi Sloots 

Authentieke beleving

Bij Novi draait alles om het genieten van authentieke smaken en het creëren van blijvende herinneringen, en juist niet om zo hip mogelijk proberen te zijn. Dus – stap binnen bij Novi en ontdek een stukje Italië in Amsterdam Oost, neem je familie en vrienden mee en geniet van de eenvoudige geneugten van Italiaanse gastronomie!

Tafeltje reserveren? Dat doe je via novi-stradamezzo.nl.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties